Ženy: Příprava na turnaj vrcholí. Finky? Známe je možná až moc dobře, usmívá se Hymlárová

Vrchol léta české reprezentace žen se blíží, už zítra se lvice postaví do boje proti Finsku. Odstartují tím svou kampaň Women Euro Hockey Tour, ve které budou chtít navázat na povedený minulý ročník.

Jako první se Češkám do cesty postaví Finky, se kterými mají české hokejistky bohaté zkušenosti nejen z minulé sezony. Jedná se snad o největší rivalky českého týmu. Vždyť to byly právě ony, kdo českému týmu na jaře po nájezdech "ukradl" bronz na mistrovství světa.

"Známe se možná až moc dobře. Není moc co řešit. Kromě gólmanky podle mě přijely v úplně totožné sestavě jako na mistrovství světa," usmála se útočnice Klára Hymlárová.

Jak ale dodala, soustředit by se český tým měl hlavně na sebe. Na tom pracuje od pondělka, kdy se do Švýcarska, tedy místa konání, přesunul. Žádné velké tréninkové dávky ale trenéři neordinují, v úterý i ve středu byl v plánu jen jeden trénink.

"Ve středu jsme pracovaly na založení útoku a taky na kombinacích v jednotlivých lajnách, protože se trochu pozměnily. Abychom si věděly, kam si najet a podobně," vysvětlovala pětadvacetiletá hráčka, kterou čeká nástup do PWHL, elitní ženské ligové soutěže.

Hráčky si už navíc navykly na tamní prostředí a vyklepaly únavu z cestování. "Včera jsem měla trochu ztuhlé nohy, dneska už je to lepší. Ono když je ten trénink den po cestování, tak je to takové vždycky. Dneska už to bylo v pohodě," dodala rodačka z Opavy.

V Klotenu, jenž je v podstatě součástí Curychu, je navíc co vidět. "Některé holky říkaly, že se půjdou projít do centra Curychu, takže asi pojedeme spolu do města," poodhalila Hymlárová zbytek středečního programu.

Kromě krás města ale hráčky zaujala také hala. SWISS Arena je stánkem pro zhruba 7,5 tisíce fanoušků a je domovem tamního EHC.  "Je tady krásně! Poprvé jsme trénovaly na velké hale, doufám, že taky přijde hodně lidí," přeje si Hymlárová.

TÉMATA: Ženy TOP obsah