Ženy: První výhra? Zápasy proti Finkám mám ráda, culila se opora Peslárová

Jestli byl v úvodním duelu sezony proti Finsku na někoho spoleh, bylo to na brankářku Kláru Peslárovou. Ta soupeřky deptala vynikajícím výkonem, ona sama však pochválila hlavně snažení celého týmu.

V první třetině to bylo spíše Česko, kterému se nedařilo využívat šance, minimálně dvě byly ložené.

"Ze začátku to bylo dost nahoru dolů, spíše takové oťukávání a zjišťování, co soupeř dovede," popisovala těsně po zápase. "Moc jsem nevěděla, do čeho jdu, ale dopadlo to dobře."

Ve druhé periodě se však karta obrátila a vyloženějších příležitostí měly více Finky, nicméně Peslárová byla bezchybná. Ať už šlo o střely, dorážky, nahození nebo samostatné úniky, lapila vše.

Pochvalu si zasloužíme všechny!

"Šlapaly jsme jako jeden tým, zasloužíme si pochvalu všechny," upozornila ale. Hlavně proto, že se její spoluhráčky Tereza Vanišová a Denisa Křížová gólově prosadily, Finky tím dokonale uzemnily.

Nicméně jen do třetí třetiny. V ní byly soupeřky lepší, aktivnější i přesnější. Ne náhodou dokázaly utkání zdramatizovat na rozdíl jednoho gólu.

"Jak zápas postupoval, tak to bylo těžší, zvlášť ten závěr. Finky šly více do brány. Měly více šancí, tvořily si toho víc, taky byly tvrdší. Podle mě byly z průběhu i trochu frustrované," zamyslela se sedmadvacetiletá reprezentantka.

Ta nakonec nemusela řešit žádný extra závěrečný tlak, Češky už si vedení pohlídaly. Zapsaly tak cennou výhru nad velkým rivalem.

"Mám ráda zápasy proti Finkám. Je to velký souboj a rivalita. Pokaždé, když se střetneme, si to užívám," zakončila.

TÉMATA: Ženy TOP obsah