Ženy: Začátky po létě jsou vždy těžké, ale zvládly jsme to dobře, těší Vanišovou

Byla to Tereza Vanišová, která na hole české reprezentace dodala klid. Vstřelila totiž úvodní branku duelu a poslala Česko do vedení. „Snad se výkony budou posouvat,“ doufá.

Hráčky sice měly v létě na programu tréninkový kemp a sérii tréninků před prvním ostrým duelem, ale zápasová praxe je nenahraditelná.

Souhlasila i Vanišová, která uznala, že úvodních několik minut mělo od ideálu daleko.

"Ze začátku to bylo celkem nervózní, bylo tam celkem dost chyb a nepřesností, ale byl to první zápas sezony. S každou třetinou to ale bylo lepší, zlepšovalo se to," byla ráda.

Zejména ve druhé třetině, která patřila Česku. Nejen herně, ale konečně také gólově. Vanišová otevřela skóre, za pár minut se mohla radovat Denisa Křížová. "Napadaly nám tam góly, to bylo super," usmála se.

A taky hodně pomohla Klára Peslárová v bráně, Finky z ní místy musely být nešťastné. "Kaki je super gólmanka. Je důležité, když vás gólman podrží. Zvlášť v takto vyrovnaném zápase. Je paráda, že se na ni můžeme spolehnout," pochválila oporu mezi třemi tyčemi.

Třetí třetina však byla slabší. Hodně se přerušovalo i vylučovalo, Finky se navíc dokázaly přiblížit na rozdíl jediné branky.

Jsem moc ráda, že jsme to dneska zvládly. Každé vítězství nad Finskem je super. 

"Bylo to hrozně rozkouskované. Skoro celou třetí třetinu jsme hrály v oslabení. Aspoň jsme to potrénovaly a zvládly. Některé věci se ale mohly pustit," prohodila Vanišová.

Tu alespoň potěšil cenný skalp Finska, velkého rivala. "Je to jeden z nejnáročnějších soupeřů vůbec. Jsme na podobné úrovni, jsou to těžké duely úplně pokaždé. Jsem moc ráda, že jsme to dneska zvládly. Každé vítězství nad Finskem je super."

TÉMATA: Ženy TOP obsah