Ženy U18: Cenný triumf! Mladé lvice v Chomutově porazily Švédky 4:2

Ideální start do chomutovského turnaje Women Euro Hockey Tour zaznamenaly české hokejistky do 18 let. V utkání sice prohrávaly, pak se ale chopily iniciativy a Švédkám nasázely dohromady čtyři branky!

Úvod zápasu patřil Švédkám, což se také propsalo do skóre. Vynikající individuální akcí se prosadila Matilda Östermanová, která se vykličkovala ze středního pásma až před brankářku, kterou překonala střelou nad rameno.

Hra se poté přelévala ze strany na stranu, nicméně větší klid byl vidět na Švédkách, které těžily i ze zvýšeného sebevědomí. Otěže ale kolem osmé minuty přebraly Češky, za což byly odměněny, když Linda Vocetková využila důrazu v brankovišti.

Do sirény nemohly být mladé Češky v klidu, dvakrát v rychlém sledu se totiž nechaly vyloučit, Švédky se ale této šance nechopily, stejně jako české hráčky pár sekund před koncem, kdy nevyužily dobře nadějné přečíslení.

Na začátku druhé třetiny Češky dostaly možnost přesilové hry, kterou proměnily. A opět to bylo díky parádní hře v brankovišti, kde byly hokejistky s českým dresem velmi akční. Tentokrát slavila Viktorie Jílková.

Švédky tou dobou působily nekoncentrovaně a Česku nabídly dokonce přesilovku pět na tři. Tou domácí hráčky nepohrdly a po odrazech se dostal puk až k Vocetkové, která otevřenou klecí nepohrdla.

Když už to vypadalo, že se Češky ubrání nebezpečným nájezdům Švédek, přišlo těsně před koncem druhé periody snížení na 2:3. Östermanová se prosadila po další parádní individuální akci.

Celá třetí třetina pak byla vyrovnaná. Švédky se snažily srovnat, Češky zase zvýšit náskok. Šance si týmy vyměňovaly, ale góly nepadaly. To pochopitelně více vyhovovalo mladým lvicím, které navíc zhruba šest minut před koncem daly razítko na svůj triumf. Aneta Paroubková byla v brankovišti opět aktivnější než soupeřky, a tak mohla slavit.

Švédky v závěru duelu spustily velký tlak, a to zejména díky power play, ale česká obrana v čele s gólmankou Veronikou Ortovou nepovolila. Češky tak po výhře 4:2 nad Švédskem zapsaly úspěšný vstup do chomutovského turnaje Women Euro Hockey Tour.

ČESKO - ŠVÉDSKO 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Vocetková (Šindelářová, Paroubková), 25. Jílková (Paroubková, Felcmanová), 28. Vocetková (Jarábková, Hujová), 55. Paroubková (Jílková) – 4. Östermanová (Danielssonová, Svenssonová), 40. Östermanová (Danielssonová)
Česko: Ortová (Horáková) – Hujová, Jarabková, Fromová, Paroubková, Tischler, Panešová, Stýblová, Dvořáková – Šindelářová, Skálová-Rosenbaumová, Vocetková – Felcmanová, Březinová, Jílková – Kantorová, Pěnčíková, Nogová – Štěpánová, Voldřichová, Šťástková
Švédsko: Helgeová (Hellerová) – Abergová, Georgnyová, Westerlindová, Svenssonová, Anderssonová, Erikssonová, Karlssonová – Danielssonová, Östermanová, Endströmová – Sjöbergová, Grillforsová, Arvidssonová – Ytfeldtová, Johannessonová, Häkanssonová – Nygrenová, Lindströmová, Äkerlundová – Carlssonová
pořadítýmZVVPPPPskórebody
1.Česko110004:23
2.Finsko110001:03
3.Švýcarsko100010:10
4.Švédsko100012:40

TÉMATA: Ženy U18 TOP obsah