Ženy: Z prvního duelu panuje dobrý pocit, říká Andrašovský. Proti Švýcarkám chce víc gólů

Z prvního duelu této sezony se česká kabina mohla radovat, vítězství nad Finskem 3:2 položilo dobrý základ do dalšího pokračování turnaje Women Euro Hockey Tour ve Švýcarsku. Právě s domácími se Češky utkají dnes večer.

Z 3:0 se nakonec stalo drama o jedné brance, Češky ale v čele s výbornou brankářkou Klárou Peslárovou odolaly.

"Bylo to velmi slušné, mám z toho dobrý pocit," řekl po pátečním dopoledním rozbruslení asistent trenérky Dušan Andrašovský. "Myslím, že se nám povedlo provést na ledě to, co jsme trénovali. Měli jsme dobré vstupy do pásma, hráli jsme trpělivě s pukem a dobře jsme řešili různá přečíslení. Ale pořád to samozřejmě může být lepší a doufám, že se ještě posuneme."

K výkonu pochopitelně patří i výtky, o nich se ale kouč nechtěl bavit. "Není potřeba se bavit o tom, s čím jsme nebyli spokojení. Snažíme se sice být pozitivní, ale také hledat chyby, nicméně o nich není třeba mluvit," dodal jasně.

Uznal však, že zvlášť úvod utkání byl pro některé hráčky pořádně náročný. Do sezony totiž musely skočit rovnýma nohama, což po dlouhém létě není nikdy lehké.

"Na některých to samozřejmě bylo vidět. Když hrajete první zápas v sezoně a hned v reprezentačním dresu, není to jednoduché. Ale všechny hráčky to zvládly velmi dobře," pochválil své svěřenkyně.

A také dodal, že lékařský tým nehlásí žádné problémy. "Nemám o tom žádné informace, takže je všechno v pořádku."

Do utkání s domácími Švýcarkami, které započne v 19 hodin a živě jej bude vysílat ČT sport Plus, půjdou lvice v rolích favoritek.

"Bude to hodně aktivní hokej, čekám, že to bude zase nahoru-dolů. Uvidíme podle mě víc gólů než proti Finkám. Přál bych si to!" zakončil Andrašovský.

TÉMATA: Ženy TOP obsah