Ženy U18: Češky porazily Finky 6:3. Švýcarky se z turnaje odhlásily

I v pátek si český reprezentační výběr žen do 18 let poradil se severským soupeřem. Tentokrát to odskákaly Finky, které musely kousat prohru 3:6. Pro české hráčky tím turnaj v Chomutově v rámci Women Euro Hockey Tour končí. Jejich sobotní soupeřky ze Švýcarska se totiž odhlásily, v týmu řádí virus.

ŠVÝCARKY ODSTOUPILY Z TURNAJE

Tým Švýcarska odstoupil z turnaje kvůli virové nákaze většiny hráček. Švýcarky zrušily už páteční duel se Švédkami, ruší se pochopitelně i sobotní střet s českou reprezentací. Byť Švýcarsko stihlo odehrát čtvrteční duel utkání proti Finsku, počítat se nebude, a tak se z akce stal Turnaj tří zemí.

BLESKOVÝ ÚVOD

Mladé lvice šly do utkání povzbuzené cenným skalpem Švédek, nicméně Finky se nechtěly nechat zahanbit. Hodně jim k tomu pomohla česká nedisciplinovanost. Po vyloučení, které přišlo hned po minutě a které Češky ubránily, přišlo dokonce trestné střílení, ale Julia Kuhtaová neproměnila.

To byla voda na mlýn českého týmu, jenž v deváté minutě otevřel skóre. Střelu od modré vyrazila finská gólmanka jen k Daně Březinové, která trefila odkrytou bránu. Hned za minutu se český tým radoval podruhé, Lucie Šindelářové dostala osamocená na útočné modré čáře puk a po úniku překonala gólmanku.

Po první třetině tak mohly být spokojenější domácí reprezentantky, vedly 2:0.


RYCHLÁ ODPOVĚĎ A KLID

Do druhé třetiny skočily lépe Finky, které se prosadily zásluhou Elli Pohjanahové hned ve třetí minutě periody.

Nicméně jakýkoliv náznak tlaku nebo nervozity mladé Češky ihned rozbily další brankou, na odezvu se nečekalo ani dvě minuty. Nejagresivnější v brankovišti totiž byla Březinová, která tak mohla podruhé slavit - 3:1.

Následovala divočejší pasáž, kdy se Finky sice snažily hnát dopředu, také ale byly hned dvakrát vyloučeny. Druhou nabídkou přesilovky Češky nepohrdly a Linda Vocetková zvýšila na 4:1. To s Finkami zamávalo úplně a další gól, kterým Březinová zpečetila hattrick, byl jen dokonáním obrazu hry.

Do třetího dějství šly Češky s vedením 5:1.

ÚSPĚŠNÝ ZÁVĚR

Česko sice načalo třetí třetinu dobrým tlakem, ale byly to Finky, které jako první slavily. Emmi Loponenová využila unavenosti české obrany a střelou od modré rozvlnila síť. Češky pak měly velké problémy a na Finkách bylo vidět, jak povzbuzené jsou. Gólům ale zabránila vynikající brankářka Horáková a o pár minut později také branková konstrukce. 

Finky se však dočkaly, nicméně naštěstí pro domácí až v 58. minutě. Stav 5:3 mohl naznačovat drama, ale jakékoliv náznaky smazala gólem na 6:3 Vocetková.

Češky tak porazily i druhého severského soupeře a turnaj pro ně končí. V sobotu měly hrát se Švýcarkami, ty se ale odhlásily. 

ČESKO - FINSKO 6:3 (2:0, 3:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Březinová (Paroubková, Felcmanová), 10. Šindelářová (Vocetková, Hujová), 25. Březinová (Felcmanová, Jílková), 33. Vocetková (Dvořáková, Skálová), 36. Březinová (Fromová), 59. Vocetková (Šindelářová, Jarabková) – 23. Pohjanahová (Nurmistová, Lambergová), 45. Loponenová (Saarniová), 58. Pohjanahová (Byskataová)
Česko: Horáková (Ortová) – Hujová (A), Jarabková, Fromová, Paroubková(A), Tischler, Panešová, Stýblová, Dvořáková – Šindelářová, Skálová-Rosenbaumová, Vocetková (C) – Felcmanová, Březinová, Jílková – Kantorová, Pěnčíková, Nogová – Štěpánová, Voldřichová, Šťástková
Finsko: Saastamoinenová (Piekkariová) – Pohjanahová (A), Kärkkäinenová , Hämäläinenová O., Junnilaová, Saarniová, Hämäläinenová I., Holopainenová – Huovinenová, Siivonenová, Tapaniová – Byskataová (C), Loponenová, Kuhtaová – Lehikoinenová, Stenová, Lambergová – Nurmistová (A), Hautalaová , Loikkanenová – Ojalaová

TÉMATA: Ženy U18 TOP obsah