Ženy: Češky doplatily na malou produktivitu, se Švýcarkami padly 1:2 po nájezdech

Český tým ve druhém zápase Women Euro Hockey Tour ve švýcarském Klotenu dlouho kraloval. Svou převahu však dokázal přetavit pouze v jeden gól který dala Michaela Pejzlová. Švýcarky postupně začaly víc a víc hrozit, až se dočkaly vyrovnání. Bonusový bod pak sebraly po nájezdech, ve kterých dominovaly brankářky.

Sestřih:

Hned od začátku byla vidět na obou týmech velká chuť. Češky ukazovaly svou kvalitu, Švýcarky zase nadšení a výhodu domácího prostředí. Možná i přemíra snahy mohla za první vyloučení, které však Češky nepotrestaly - byť jen těsně. Ani jedna z dorážek v brankovišti se neuchytila.

I po přesilovce měl český výběr více ze hry a potvrzoval, proč byl favoritem. Domácí hráčky sice měly jednu velkou šanci, jinak se spíše bránily a místy nedokázaly přejít střední pásmo.

Česko se do zaslouženého vedení dostalo ve 13. minutě, kdy se z mezikruží prosadila po moc pěkné individuální akci střelou do horního rohu Michaela Pejzlová, která bude ve Švýcarsku v této sezoně působit.

MRKNĚTE: Gól Pejzlové

Švýcarky se poté snažily, byla na nich vidět velká chuť, nicméně česká obrana prokazovala kvalitu. A když už došlo k šanci, hasila ji brankářka Michaela Hesová. Do pauzy tak vydrželo vedení 1:0.

Ve druhé třetině pokračoval aktivní přístup českých hokejistek, které mohly hned ze startu třetiny navýšit vedení, avšak Kateřina Mrázová ztroskotala na brankářce Maureové.

Šance i nadále přibývaly spíše na straně Česka, nicméně na Švýcarkách bylo vidět velké odhodlání, které se však nepropsalo do skóre. Nicméně mohlo, domácí hráčky totiž s blížící se sirénou stupňovaly tlak. V jednom případě muselo Česko zachránit břevno, v tom dalším Hesová. Byť Švýcarky neskórovaly, do třetí třetiny byla poslední pětiminutovka té druhé pořádné varování.

Jestli existovala naděje, že nadšení Švýcarek v přestávce vyprchá, hned byla zhacena. Během prvních dvou minut třetiny přišla dvě česká vyloučení, Švýcarky ale netrestaly. Naopak, Češky se mohly prosadit, ale proti ostré střele byla Mauerová. 

Zanedlouho dostaly příležitost přesilové hry i Češky, ale i přes několik slibných šancí gól nedaly. A tak se stalo něco, co viselo ve vzduchu přes dvě třetiny - gól Švýcarek. Lara Stalderová jela od mantinelu přes kruh až k bráně. Nikdo kolem ní nebyl, a tak měla spoustu času. Trpělivě míchala s kotoučem a i přes to, že se zdálo, že brankářku nepřekoná, nakonec se stalo a kotouč zasunula za čáru. 

Do konce základní hrací doby si oba týmy vyměnily neproměněné tutovky, Zápas už spěl do prodloužení a jen pár sekund před koncem byla vyloučena Karolína Kosinová, ale Švýcarky rozhodnout nedokázaly, šlo se tak do nastavení.

Aby toho nebylo málo, v prodloužení byla vyloučena i Daniela Pejšová, a tak domácí hrály přes minut přesilovku pět na tři. Češky však výborně bránily a soupeřkám nedovolily skórovat. A jelikož se ani jeden z týmů už nedokázal prosadit, šlo se do nájezdů.

V těch to bylo trápení střelkyň, jako jediná ze všech se prosadila domácí hrdinka Stalderová, která tak přisoudila bonusový bod domácím.

ŠVÝCARSKO - ČESKO 2:1 sn. (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 51. Stalderová, vítězný nájezd Stalderová - 13. Pejzlová (Plosová) 
Švýcarsko: Maurerová (Bendererová) – Baechlerová, Wetliová, Hauserová, Christenová, Vallariová, Rosselová, Harjuová – Quennecová, Rüediová, Lutzová – Stalderová (C), Leemannová, Enzlerová – Herzigová, Weyová, Balzerová – Freyová, Ingoldová, Aymonová
Česko: Hesová (Šenková) – Tejralová (C), Pejšová, Trnková, Kosinová, Čajanová, Radová, Vaníčková – Mlýnková, Mrázová, Neubauerová – Křížová, Pejzlová, Plosová – Šapovalivová, Hymlárová, Vanišová – Čábelová, Přibylová, Pištěková – Juříčková
pořadítýmZVVPPPPskórebody
1.Švédsko2200011:66
2.Česko210104:44
3.Švýcarsko201013:52
4.Finsko200027:100

TÉMATA: Ženy TOP obsah