Ženy: Nebyl to náš den, smutnila Pejzlová. Nájezdy musíme zlepšit, ví dobře

Vypadalo to na kontrolovanou výhru, nakonec z toho bylo drama a pouhý bod za prohru po nájezdech 1:2. Tak by se dal shrnout páteční duel Women Euro Hockey Tour Česka proti Švýcarsku, které bylo nakonec šťastnější. „Pak jsme byly trochu frustrované,“ přiznala střelkyně jediného českého gólu Michaela Pejzlová.

První třetina bez branek, v té druhé otevřela skóre Pejzlová, která bude na klubové scéně působit v této sezoně právě v zemi helvetského kříže.

Nebyla ale jediná, kdo mohla skórovat. Šancí měly Češky skutečně spousty, ale buď je zradila nepřesnost, nebo ztroskotaly na dobře chytající brankářce Saskii Maurerové.

"Během zápasu jsme měly spoustu šancí, které se daly využít. Pochopitelně vás to potom frustruje. Odskakovaly nám puky, nebyl to náš den a asi se to na nás propisovalo víc, než mělo," smutnila po utkání Pejzlová.

Aby toho nebylo málo, Švýcarky, které do duelu vstupovaly jako outsiderky, začaly cítit půdu pod nohama a do hry se dostávaly víc a víc.

"Švýcarky toho dokázaly využít, měly hodně přesilovek a překlopily pro sebe pověstné momentum. To jde pak těžko zvrátit, a to podle mě zápas rozhodlo," přemýšlela Pejzlová. Ta navíc ocenila kvality Lary Stalderové, která utkání srovnala a dala rozhodující nájezd. Na ledě byla prostě všude. "Je to jedna z nejlepších hráček na světě. Má zkušenosti, je fakt šikovná. Můžete ji hlídat celý zápas, ale jí stačí jedna šance, kterou promění. A to se dnes stalo."

Utkání dospělo po dramatické koncovce, ve které Češky v prodloužení ubránily i oslabení tří proti pěti, do nájezdů, které se Češkám vůbec nepovedly. Neprosadily se ani jednou!

Na nájezdech musíme zapracovat, fakt je potřeba to vypilovat. Už nám kvůli nim utekl bronz na MS!

"Musíme na tom zapracovat. Možná je v tom trochu nervozita, těžko říct, možná taky nezkušenost, protože to zas tak častá disciplína v národním týmu není," začala, ale pak vzpomněla na hořkou jarní zkušenost. "Fakt to musíme vypilovat. V minulé sezoně nám kvůli nájezdům utekl bronz na mistrovství světa, dnes jsme nedaly ani jeden. To je problém."

Prohru musí Češky hodit za hlavu, hned v sobotu po obědě (13:30) začne poslední zápas turnaje proti Švédsku, které je zatím v tabulce první.

"Těšíme se. Jde to rychle za sebou. Skončily jsme v noci a hned po obědě hrajeme. Moc času na regeneraci není. Na to jsme ale zvyklé. Švédky hrát podobně jako my. Musíme se dostat zpátky ke své hře, sebrat tři a vyhrát turnaj," zavelela.

TÉMATA: Ženy TOP obsah