Ženy: V šancích se musíme chovat líp, ví Tejralová. Šance na výhru v turnaji žije

Byl to trochu divný zápas s hořkým koncem. České lvice po nájezdech padly proti Švýcarkám, což je po utkání hodně mrzelo. Nebylo se co divit, věděly, že vyhrát měly. „Byly jsme lepší,“ byla si vědoma kapitánka Aneta Tejralová.

Alfou a omegou zápasu se staly neproměněné šance. Nadějných situací měly Češky spousty, ale za 65 minut z nich vytěžily jen jeden gól.

"Měly jsme hodně šancí, ale stále jsme se snažily je ještě vylepšovat, nejradši bychom to daly až do prázdné brány," kroutila hlavou Tejralová. "Šancí bylo dost, musíme to změnit a střílet ze všeho," nabídla recept.

Ofenziva zatím není úplně v top formě, čtyři góly ve dvou zápasech není extra velké číslo. "Mrzí to hodně. Proti takovým soupeřům musíme prostě dávat góly. I proto, abychom si zvedly sebevědomí, že to dokážeme. O to víc to mrzí, snad to v sobotu bude lepší," zadoufala směrem k sobotnímu odpoledni, kdy Češky zavřou působení v turnaji utkáním proti Švédsku.

Do toho může jít česká parta s tím, že stále může celý turnaj vyhrát. A taky s tím, že výkony špatné nejsou. Naopak! "Byly jsme celý zápas lepší. Na puku jsme byly pořád, dobře jsme bruslily, v první třetině měly jen dvě střely," připomněla kapitánka.

Ta však uznala, že třetí třetina byla špatná. Ne snad z herního hlediska, Češky stále měly více ze hry, ale jakmile Švýcarky srovnaly na 1:1, cosi se v aréně změnilo. "Když srovnaly, šly jsme s výkonem dolů, což nesmíme. Bohužel to dopadlo takhle, musíme se z toho ponaučit."

TÉMATA: Ženy TOP obsah