Měly jsme daleko lepší tah na bránu, radovala se po Švédsku Mlýnková

Reprezentace žen má za sebou první mezinárodní turnaj. Díky závěrečnému triumfu nad Švédkami si navíc lvice zajistily prvenství a do nové sezóny tak vstoupily tou pravou nohou. K tomuto úspěchu velkou měrou přispěla i Natálie Mlýnková, jež v dnešním klání vstřelila první dvě branky.

Lvice mají za sebou závěrečné měření sil úvodní zastávky WEHT. V něm porazily výběr Tre Kronor poměrem 6:3 a zajistily si tak vítězství celého turnaje. 

„Myslím si, že jsme to měly od začátku poměrně pod kontrolou. V polovině zápasu přišel lehčí výpadek, ale nás to nezlomilo a stejně jsme si pro vítězství došly,“ vrací se k utkání Mlýnková. 

První gól Mlýnkové proti Švédsku

Vítězství se ale nerodilo vůbec jednoduše. Švédsko totiž během dvouminutové pasáže vprostřed základní hrací doby vstalo z popela jako fénix a náskok z první periody byl rázem fuč. Čím si to vysvětlit? 

„Švédky, ač mají mladý kádr,  jsou velmi silné. V těchto utkáních je potřeba hrát celých šedesát minut. Sami jste to viděli, vypadneme na dvě minuty a ony to hned trestají. Musíme se toho do příště vyvarovat, protože by nás to mohlo stát výsledek,“ vnesla svůj pohled reprezentantka s číslem devatenáct. 

Svěřenkám Carly MacLeodové to na turnaji drhlo v koncovce, a to zejména v utkání proti Švýcarsku, se kterým padly po samostatných nájezdech. Plán byl tedy jasný, do závěrečného střetu se muselo něco změnit. Rodačka ze Zlína má jasno, co se podařilo lvicím zlepšit.

„Měly jsme mnohem větší tah na bránu a z toho také pramenily šance. Musíme ten tlak na brankovišti ale stabilizovat, včera jsme od toho ustoupily, takže jsem moc ráda, že jsme se k tomu vrátily.“

České reprezentantky navíc celý turnaj, díky úspěchu nad výběrem tří korunek, vyhrály. Jde pro ně tedy o skvělý vstup do nadcházející reprezentační sezóny, jež bude zakončena mistrovstvím světa v Českých Budějovicích. 

„Začátek sezóny bývá vždy těžký, ale my se soustředíme na naši hru a na detaily, což jsme proti Švédsku plnily na výbornou. Když se těchto zásad držíme, tak jsme schopny hrát s každým,“ dodává na závěr autorka dvou branek. 

TÉMATA: Ženy