A-tým: Flek je z kempu nadšený! Parta z Varů se těší na zápasy doma

První přípravný kemp pomalu vrcholí. Svěřenci Radima Rulíka ve čtvrtek zapsali předposlední herní jednotku tohoto přípravného kempu. Kádr narostl o jednoho hráče, tím byl útočník Komety Brno Jakub Flek.

Doma je doma!

Tréninková jednotka začala jako již tradičně v dopoledních hodinách, tentokrát už v plném složení. U některých hráčů byla ale motivace přirozeně o něco větší.

V příštím týdnu totiž nejen, že začíná další kemp, ale také se budou hrát přípravné duely, a sice v Karlových Varech. V lázeňském městě na západě republiky působí hned tři borci, kteří dostali pozvánku na tento kemp.


Jeden z nich je i útočník Ondřej Beránek. "Kemp splňuje účel, který má. Dva týdny jsme měli volno. Kondička trochu vypadla, takže jsme rádi, že jsme si mohli zatrénovat a nabrat síly," řekl Beránek. "Vždy je lepší, když máte kluky z týmu na kempu, ale skoro se všemi se znám, takže už tam nevidím takový rozdíl."

Rozdíl ale asi pocítí, pokud v národním dresu za týden nastoupí. Nebylo by to sice poprvé, ale to na situaci nic nemění:

"Jednou už jsem doma ze repre hrál, bylo to něco neskutečného."

Pro útočníka Komety Brno Jakuba Fleka, dlouholetého hráče Energie, to byl první trénink na tomto srazu. "Jsem strašně rád, že přišla pozvánka do nároďáku. Pár dní volna jsem měl, takže jsem si stihl odpočinout a dát se do kupy. Mám radost, že už tu můžu být s týmem," byl rád.

"Vždycky se rád porovnávám s těmi nejlepšími, tady je to ale spíše o tréninku, dostat se do toho, byť pauza nebyla dlouhá. Je to znát, když člověk není na ledě. Jsme tu v malém počtu, takže je to poměrně náročné na fyzičku a rozdýchání, všechno je super," dodal. 

I pro něj půjde o speciální zápasy. "Věřím, že mi fanoušci budou fandit, Karlovy Vary jsou furt můj domov, mám tam velkou část rodiny. Těším se tam," dodal. A přidal, že motivací je víc: "Každý kemp i pozvánka do reprezentace je teď motivací k tomu dostat se na domácí mistrovství světa."

Rychlovského jízda pokračuje

Nejlepší střelec základní části české extraligy, první starty v národním týmu. A v jeho dresu i první body a gól. Snová sezona Jakuba Rychlovského, útočníka Liberce, rozhodně nekončí. Naopak!

"Vážím si každé příležitosti, kterou v reprezentaci mohu dostat. Zápasy v reprezentačním dresu jsou ty největší, které může každý hokejista odehrát. Cením si, že jsem tu nominaci dostal," děkoval na dálku trenérskému štábu. 

Co dál? Naděje v co nejdelší setrvání v kádru, povedené přípravné zápasy a... Jeden velký sen.

"Sezona byla skvělá, pro mě ještě neskončila, teď jsem se připojil k reprezentaci a odevzdám tady maximum, co ve mně bude a udělám všechno pro to, abych se dostal na mistrovství světa," zakončil.


TÉMATA: A-tým TOP obsah