Na přípravný kemp do Karlových Varů pozvali trenéři národního týmu 3 brankáře, 9 obránců a 15 útočníků

Českou hokejovou reprezentaci čeká kemp v Karlových Varech, jehož součástí budou i první dva přípravné zápasy před květnovým domácím mistrovstvím světa. Trenéři národního týmu na západ Čech pozvali 3 brankáře, 9 obránců a 15 útočníků. V Karlových Varech proběhnou dvě utkání Česko vs Německo 11. a 13. května 2024 shodně od 17:10.

V Karlových Varech národní tým naváže na tréninkový kemp v Říčanech, který byl určen zejména pro hráče, jejichž týmům skončila sezona po základní části či prvním kole playoff. "Měli jsme připraveny určité varianty kádrů do Karlových Varů, ale nakonec do toho promluvilo vyřazení některých týmů, které hrály špičku švédské a finské nejvyšší soutěže. Na to jsem reagoval a hráče kontaktoval. V Karlových Varech začne příprava naplno a všichni se těšíme na první zápasy," říká hlavní trenér české hokejové reprezentace Radim Rulík.

V nominaci na druhou část přípravného kempu národního týmu před domácím MS figuruje čtrnáct zástupců české extraligy, šest hráčů z nejvyšší finské soutěže, tři čeští hokejisté z elitní švédské ligy, tři útočníci působící ve švýcarské NLA a jeden obránce z německé DEL. Celkem tři hráči budou moct na západě Čech proti Německu zažít zápasovou premiéru v dresu seniorského národního týmu - brankář Lukáš Klimeš, obránce Jakub Sirota a útočník Jáchym Kondelík. Naopak nejzkušenějším hráčem českého výběru bude Roman Červenka, kapitán národního týmu z posledních dvou MS, který v dresu české hokejové reprezentace odehrál 194 zápasů a vstřelil 53 branek.


 Trenéři národního týmu i nadále sledují vyvrcholení sezony u nás i v evropských soutěžích. "Uvidíme, jak budou probíhat semifinále české extraligy. Jakmile některý z týmů vypadne, hráče, o které máme zájem, oslovíme. To samé platí pro vyřazovací boje v Evropě," pokračuje Rulík s tím, že nominaci na další část přípravy zveřejní na konci následujícího týdne.

Hlavní kouč českého výběru zůstává zároveň v úzkém kontaktu s Petrem Nedvědem a Martinem Havlátem, kteří mapují situaci v NHL a AHL. "Tam musíme počkat na konec základních části, do té doby nelze říct nic s jistotou," uzavírá reprezentační kouč.

Česká hokejová reprezentace bude mít po dvojzápase proti Německu v Karlových Varech na programu ještě po dvou přípravných utkáních proti Rakousku a Slovensku. Generálkou na mistrovství světa pak bude domácí turnaj v rámci seriálu Euro Hockey Tour na začátku května.

Nominace na druhý tréninkový kemp národního týmu v rámci přípravy na MS 2024:

Brankáři: Lukáš Klimeš (HC VÍTKOVICE RIDERA), Dominik Frodl (HC Energie Karlovy Vary), Jakub Málek (Ilves Tampere)

Obránci: Filip Pyrochta (BK Mladá Boleslav), Petr Zámorský (HC ŠKODA PLZEŇ), Jakub Sirota (HC Olomouc), Libor Zábranský (Porin Ässät, FIN), Andrej Šustr (Kölner Haie, GER), Jan Ščotka, Daniel Gazda (oba HC KOMETA BRNO), Dominik Mašín (Ilves Tampere, FIN), Jakub Galvas (Malmö Redhawks, SWE).

Útočníci: Roman Červenka (SC Rapperswil-Jona Lakers, SUI), Jiří Černoch, Ondřej Beránek (oba HC Energie Karlovy Vary), Tomáš Filippi, Jakub Rychlovský (oba BÍLÍ TYGŘI LIBEREC), Michael Špaček (HC Ambrì-Piotta, SUI), David Tomášek (Färjestad BK, SWE), Petr Kodýtek (Ilves Tampere, FIN), Jakub Flek (HC KOMETA BRNO), Jáchym Kondelík, Adam Kubík (oba Motor České Budějovice), Radan Lenc (HV 71, SWE), Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík (oba Mikkelin Jukurit, FIN), Matěj Stránský (HC Davos, SUI).

Realizační tým pro přípravný kemp v Karlových Varech:

Generální manažer: Nedvěd Petr

Manažer: Hnilička Milan

Hlavní trenér: Rulík Radim

Asistent trenéra: Židlický Marek

Asistent trenéra: Kalous Jiří

Asistent trenéra: Plekanec Tomáš

Trenér brankářů: Pavelec Ondřej

Videotechnik: Havel Denis

Fyzioterapeut: Sakaláš Radovan

Kondiční trenér: Hamršmíd Michal

Doktor: Chochola Antonín

Kustod: Šmíd Zdeněk

Kustod: Šulan Petr

Kustod: Havel Adam

Kustod: Kopecký Oldřich

Média manažer: Kalát Ondřej (kontaktní email:kalat@czehockey.cz, telefon: 601 589 161)


Rozpis dvojutkání Česko vs Německo:

Čtvrtek 11. dubna 2024

17:10 Česko - Německo (Karlovy Vary) 

Sobota 13. dubna 2024

17:10 Česko - Německo (Karlovy Vary)

 

Další program národního týmu v sezoně 2023/24:

-       18. 04. 2024 Česko vs Rakousko (České Budějovice)

-       20. 04. 2024 Rakousko vs Česko (Linec)

-       26. a 27. 04. 2024 Přípravné dvojutkání Slovensko vs Česko (Trenčín, Bratislava)

-       02. - 05. 05. 2024 Turnaj EHT v České republice

-       10. - 26. 05. 2024 Mistrovství světa v Praze a Ostravě

TÉMATA: A-tým TOP obsah