Ženy: Návrat po zranění a hned čisté konto na MS? Holky mi neskutečně pomáhaly, přiznává Peslarová

OHLASY Z MÍSTA | Většinu minulé sezony musela brankářka Klára Peslarová vynechat kvůli ruptuře předního zkříženého vazu. V roce 2022 vychytala Česku vůbec první medaili na světovém šampionátu žen a nyní chce po dvou letech pomoci ke třetímu velkému úspěchu v řadě.

"To víte, každé zranění je nepříjemné pro sportovce. Jste mimo dění, mimo sport, který milujete. Byla jsem ráda, že jsem zůstala v klubu s holkami. Bylo to pro mě velmi důležité po mentální stránce," říkala Peslarová v říjnu minulého kalendářního roku.

V sezoně 2022/23 odehrála v dresu švédského Brynäs před zraněním pouhých devět duelů, v aktuálním ročníku jich však má na kontě už dvacet a vrátila se rovněž do brankoviště národního týmu.

Při svém návratu na mistrovství světa čekala lvice náročná zkouška v podobě urputných Finek, které však národní tým skolil 4:0 a sama Peslarová zapsala čisté konto. "Určitě si toho vážím, když jsem zpátky po roční pauze. Holky mi neskutečně pomáhaly, nula patří i jim. Jsem za to moc ráda," popisovala bezprostředně po utkání.

V národním dresu stihla už i čtyři utkání na turnaji WEHT a Finky jí tak byly dobře známé, i přesto však nacházela talentovaná brankářka rozdíly ve hře soupeřek: "Euro Hockey Tour je trochu jiný turnaj než mistrovství. Tady bylo dost emocí, šly jsme do zápasu s velkým nasazením a touhou vyhrát. Moc jsme nevěděly, co čekat a první minuty jsme se rozkoukávaly."

Nyní přijde druhá těžká zkouška v podobě domácích Američanek. "Bude to daleko rychlejší a kvalitnější zápas než v přípravě, kde stále neměly všechny hráčky, protože ještě hledaly složení třetí a čtvrté lajny. Budeme si muset držet hráčky, dávat si pozor na zbytečné fauly a s naší hrou to zvládnout," ví gólmanka Česka.

''V Americe jsou fanoušci docela crazy. Bude plný dům.''

Na úvodní představení s Finskem přišlo do Adirondack Bank Center v Utice 1306 diváků, ovšem na domácí Američanky se dá očekávat daleko vyšší návštěva fanoušků. "Těším se na to. V Americe jsou fanoušci docela crazy. Bude plný dům a budou táhnout Ameriku, ale to může nakopnout i nás," neskrývala nadšení Klára Peslarová.

Češky se však budou muset obejít bez zkušené Kateřiny Mrázové, která si během přípravného utkání proti USA přivodila zranění, kvůli kterému se bohužel zatím nemůže zapojit do MS žen. Mrázka nadále zůstává v péči reprezentačního lékařského týmu, který ji pečlivě monitoruje a dělá maximum pro to, aby se co nejdříve objevila v sestavě lvic. 

TÉMATA: TOP obsah Reprezentace (Ženy)