Sedmnáctka míří na turnaj do Švédska. Do zápřahu se dostane také dvacítka

České mládežnické výběry se v průběhu května dostávají opět do akce a jinak tomu nebude ani u reprezentační sedmnáctky a dvacítky. Družina Pavla Patery zamíří 15. dubna do Švédska, svěřenci Patrika Augusty o den později do slovenského Popradu.

U17 změří síly ve Švédsku

Reprezentace do 17 let se potká poprvé od února, kdy se představila na Turnaji pěti. Tentokrát čeští mladíci míří na akci s obdobným názvem, a to na Turnaj pěti zemí, jenž se tentokrát bude konat ve švédském Tranåsu. 

Rozdíl oproti předchozímu měření sil se zahraničními výběry je ve složení soupeřů. Češi se totiž postupně utkají s Finskem, domácím Švédskem, Švýcarskem a Slovenskem. 

Trenérský štáb nominoval celkem 23 borců, z toho jich hned 17 působí v české nejvyšší soutěži. Nominace je pak doplněna o reprezentanty z finské, švýcarské a švédské ligy. 

Rozpis českých zápasů: 

Středa 17. dubna 15:30, Česko - Finsko
Čtvrtek 18. dubna 19:00, Česko - Švédsko
Pátek 19. dubna 15:30, Česko - Švýcarsko
Neděle 21. dubna 12:00, Česko - Slovensko

Nominace reprezentace U17: 

Brankáři: 
Ondřej Štěbeták (HC Dukla Jihlava), Michal Oršulák (Energie Karlovy Vary), Jiří Novák (HC Motor České Budějovice)

Obránci:
Jakub Seidl (Bílí Tygři Liberec), Tomáš Mikel (Berani Zlín), David Lucas Holub (HC Oceláři Třinec), Radoslav Cichoň (HC Sparta Praha), Jakub Winkelhöfer (HC Litvínov), Štěpán Černý (Mountfield HK), Filip Zimovčák (Ambri-Piotta, SUI)

Útočníci: 
Vojtěch Čihař, Vít Záhejský (oba Energie Karlovy Vary), Jakub Lev (HC Motor České Budějovice), Michal Rybnikár (HC Oceláři Třinec), David Hrubý (HC Sparta Praha), Antonín Klatovský, Matyáš Úbl (oba HC Škoda Plzeň), Šimon Fasner (HC Vítovice Ridera), Dominik Pavlík (Kärpät Oulu, FIN), Petr Věchet (Lukko Rauma, FIN), Matěj Mikeš (RoKi Hockey, FIN), Matěj Pekař (Ambri-Piotta, SUI), Adrien Bartovič (Malmö Redhawks, SWE)

Realizační tým: 

Manažer týmu: Petr Hubáček
Hlavní trenér: Pavel Patera
Asistent trenéra: David Moravec
Asistent trenéra: František Ptáček
Trenér brankářů: Marek Schwarz 
Lékař: Josef März 
Fyzioterapeut: David Matoušek
Kustod: Jan Boháč 

Dvacítka míří na Slovensko

Také dvacítka bude mít po polovině dubna napilno. Ta se pospolu potká poprvé od 10. února, a to konkrétně ve Lhotě u Vsetína. Zde mladíci stráví celkem dva dny intenzivního trénování a poté se přesunou do Popradu, kde se představí na Turnaji pěti zemí. 

Nejstarší juniorský výběr postupně změří síly se Slovenskem, Švýcarskem, Finskem a Švédskem, a to v rozmezí pouhých čtyř dní. 

Trenérský štáb Patrika Augusty výslednou nominaci namíchal z hráčů působících v domácí extralize a krajánků ze zahraničí, a to tak, že každá skupina je zastoupena jedenácti borci.

Rozpis českých zápasů: 

Středa 17. dubna 17:00, Česko - Slovensko
Čtvrtek 18. dubna 13:30, Česko - Švýcarsko
Pátek 19. dubna 13:30, Česko - Finsko
Sobota 20. dubna 12:30, Česko - Švédsko

Nominace reprezentace U20: 

Brankáři: 
Vojtěch Hambálek (Bílí Tygři Liberec), Jakub Smolka (HC Vítkovice Ridera)

Obránci:
Adam Vlasák (BK Mladá Boleslav), Oliver Samson (HC Sparta Praha), Tomáš Vandas (HC Dukla Jihlava), Martin Matějíček (Peterborough Petes, CAN), Matteo Kočí, Vojtěch Vochvest (oba Kamloops Blazers, CAN), Josef Eichler (Windsor Spitfires, CAN), Vojtěch Husinecký (Tappara, FIN) 

Útočníci: 
Jaromír Pérez (Bílí Tygři Liberec), Vojtěch Hradec (BK Mladá Boleslav), Matěj Maštalířský (HC Litvínov), Matyáš Váňa, Matyáš Adámek (oba HC Energie Karlovy Vary), Tadeáš Kalužík (HC Dynamo Pardubice), Jiří Felcman (Langnau, SUI), Jakub Štancl (Växjö Lakers, SWE), Samuel Fiala (Val-ď Or Foreurs, CAN), Pavel Šimek (Saint John Sea Dogs, CAN), Jan Šprynar (Halifax Mooseheads, CAN), Dominik Petr (Brandon Wheat Kings, CAN) 

Realizační tým: 

Manažer týmu: Otakar Černý
Hlavní trenér: Patrik Augusta
Asistent trenéra: Pavel Trnka
Trenér brankářů: Martin Láska
Videotrenér: Patrik Stehno
Lékař: Jan Jandejsek
Kustodi: Jan Vejvoda, Václav Vejvoda
Fyzioterapeut: Miloš Pojer
Kondiční trenérka: Hana Bubníkova

TÉMATA: U20 U17