Ženy: Javorové listy vlétly na lvice už v první třetině. Češky s Kanadou padly 0:5

Po Spojených státech vyzvaly Češky na mistrovství světa v Utice dalšího zámořského soupeře, a to Kanadu. Už v první třetině si Kanaďanky vypracovaly tříbrankový náskok, který dalšími dvěma trefami navýšily do konečného stavu 5:0.

Kanada do utkání bleskově naskočila

Kanaďanky na lvice vlétly a velmi rychle se dostaly do vedení. Laura Staceyová hned ve druhé minutě napálila horní tyč a o chvíli později se v nepřehledné situaci před Peslarovou nejrychleji zorientovala Danielle Serdachnyová a rychlou ranou zakončila mezi betony.

V přesilové hře dostaly zámořské hráčky kotouč do sítě znovu, ovšem kvůli kontaktu Spoonerové s českou brankářkou nemohl být gól uznán. Regulérní zásah se Kanadě povedl až po ráně Kristin O'Neillové, jejíž dělovka z kruhu proskákala přes změť těl těsně za brankovou čáru.

Češky vyprodukovaly za prvních dvacet minut hry dvě střely, zatímco jejich soupeřky se často proháněly v blízkosti Peslarové. Kristin O'Neillová dostala k dispozici volnou chvíli na zakončení z levé strany, proti její první ráně ještě česká gólmanka zakročila, ale vysoko vykopnutý kotouč se následně odrazil od rukavice dobruslující Kanaďanky přesně k tyči.

Češky si před druhou sirénou vypracovaly své šance

Na začátku druhé periody udeřila Kanada počtvrté. Přes clonící hráčky neviděla Peslarová vůbec nic, a tak jí přesné nahození Renaty Fastové od modré čáry zapadlo těsně nad betonem až do sítě.

Do vážnější příležitosti se však probily také lvice. Tereza Vanišová to vzala na sebe a v bruslařském souboji unikla bránícím hráčkám, její zakončení však gólmanka Desbiensová vystihla a vyrazila kotouč do rohu.

Prosadit se zkoušela i ace Kláry Hymlárové, která se však ve skrumáži u kanadské branky nezorientovala rychleji než obránkyně soupeře. V samotném závěru pak využila střídání národního týmu Natalie Spoonerová, která se hnala sama na Peslarovou, jenže svou bekhendovou kličkou strážkyni české branky nepřekvapila.

Lvice se trefy nedočkaly

Na začátku závěrečného dějství vystihla napadající Adéla Šapovalivová kanadskou rozehrávku, jenže v pádu dokázala z blízkosti zakončit jen do betonu připravené Desbiensové. Češky si však následně nepohlídaly Lauru Staceyovou, která od zadního mantinelu vybruslila až před Peslarovou a zakončila nechytatelně pod břevno.

Po velkém závaru u kanadské svatyně se Češky tlačily do branky, ale soupeřky nakonec i přes velký zmatek celou situaci ustály. Brankářka Ann-Renee Desbiensová skončila i na zádech, ale poté, co se znovu postavila na brusle, našla odražený puk u tyče nejrychleji a přerušila hru.

Při střídání zámořského celku si dobře nabruslila pro průnikový pas Klára Hymlárová, jenže po přechodu modré čáry jí chyběla rychlost, a tak zkusila vypálit pouze z otočky. Češky ještě zabraly v samotném závěru v přesilové hře, ale branky se nakonec nedočkaly a s Kanadou padly 0:5.

KANADA – ČESKO 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Serdachnyová (O'Neillová), 9. O'Neillová (Nurseová), 18. O'Neillová, 25. Fastová (Rattrayová, Nurseová), 46. Staceyová (Larocqueová)
Kanada: Desbiensová (Campbellová) – Larocqueová, Fastová, Sheltonová, Ambroseová, Bellová, N. Goslingová, Bourbonnaisová – Fillierová, Jennerová (A), Poulinová (C) – Nurseová, Spoonerová, Maltaisová – Staceyová, Clarková, Turnbullová (A) – O'Neillová, J. Goslingová, Serdachnyová – Rattrayová. 
Česko: Peslarová (Škodová) – Tejralová (C), Pejšová, Čajanová, Radová, Trnková, Kosinová, Jandušíková – Křízová (A), Hymlárová, Vanišová – Šapovalivová, Pejzlová (A), Mlýnková – Kalová, Přibylová, Neubauerová – Čabelová, Pištěková, Plosová.
Tabulka skupiny A: 
PořadíTýmZVVPPPPSkóreBody
1.USA3300015:39
2.Kanada3300012:19
3.Česko310024:113
4.Švýcarsko200020:70
5.Finsko300034:130

TÉMATA: Ženy Reprezentace (Ženy)