A-tým: Příprava na MS pokračuje, tým se v novém složení sešel v Karlových Varech

Po víkendové pauze se národní tým sešel v Karlových Varech, kde proběhne další přípravný kemp před mistrovstvím světa. Kádr se rozšířil o další hráče, což se odrazilo i na průběhu tréninku, jehož intenzita odpovídala tomu, že svěřence Radima Rulíka v závěru týdne čekají první dva přípravné zápasy proti týmu Německa.

Vzhledem k tomu, že vybraní hráči se sešli teprve v pondělí, probíhal trénink až v podvečerních hodinách. Jako první vyjeli na led gólmani Lukáš Klimeš, Dominik Frodl a Jakub Málek, kterým s rozchytáním, pod dohledem Ondřeje Pavelce, pomohli Tomáš Filippi, Jakub Rychlovský a Radan Lenc. Po chvilce se připojil zbytek týmu a po krátkém rozbruslení přišel na řadu ostrý trénink.

Vzhledem k nečekanému vývoji evropských soutěžích a fázi tuzemské domácí soutěže má kouč Radim Rulík k dispozici i hráče, s nimiž tak brzy původně nepočítal. „Z tohoto výběru mají kluci šanci se opravdu dostat do toho finálního výběru a bude záležet jenom na tom, jak se jim bude dařit. Takže my se od prvního tréninku zaobíráme systémovými věcmi a věcmi, které bychom chtěli, aby nám v Praze co nejlépe fungovaly,“ poodkryl záměry trenérského týmu Radim Rulík po prvním tréninku na západě Čech.

Ostatně tréninky jsou pro kouče národního týmu klíčové. „Máme samozřejmě v plánu přípravná utkání, ale teď si myslím, že pro nás je priorita trénink a souhra v něm, ať už se to týká ofenzivních nebo defenzivních činností na ledě. Vyváženost je výborná práce v tréninku a výborná práce v zápase.“

Jedním z hráčům, kteří doplnili národní tým v Karlových Varech, je útočník David Tomášek. „Snažím se teď nastavit hlavu na jiný cíl. Je to zase nová výzva a jsem rád, že jsem tady," usmál se. A jak se nejlepší střelec švédské hokejové ligy těší na první přípravné zápasy? „Samozřejmě zápas je vždy víc než trénink. Třeba to hned nebude forma jako ze sezony, ale jsou tu tři tréninky, během nichž se můžu připravit.“


Mezi nominovanými nechybí ani Petr Kodýtek, který v této sezoně zapsal pět startů v národním týmu. „Myslím si, že jsme to načali docela dobře, odsýpalo to. Bylo to rychlé a plné energie. Byl to první trénink, takže samozřejmě některé nepřesné přihrávky a nějaké to přeskočení puku přes hokejku bylo, ale den ode dne to bude lepší a lepší,“ ohlíží se Kodýtek za úvodním tréninkem v Karlových Varech. Hbitý útočník se rovněž těší na přípravné zápasy v nichž opět po nějaké době nastoupí před českými fanoušky.

"Těším se moc. Přece jenom hrát za nároďák v Česku je speciální a jsem rád za každý takový zápas."

Na trénink v Karlových Varech dorazil i generální manažer reprezentace Petr Nedvěd, který má za sebou inspekční cestu v NHL. Ta měla za cíl zmapovat situaci českých hráčů na západním pobřeží Severní Ameriky. 

 „Budeme bojovat o každého hráče. Samozřejmě už nějaké hovory proběhly, ale to je vše, co v tuto chvíli chci pustit ven. Budeme však samozřejmě chtít mít tady všechny kluky co nejdříve, ale ne všechno záleží na nás," dodal někdejší vynikající útočník.

TÉMATA: A-tým TOP obsah