BLOG: Magické Lake Placid i vzpomínky na univerzitu. MS žen očima Noemi Neubauerové!

Noemi Neubauerová má za sebou první sezonu ve švédském Brynäs, předtím však sbírala zkušenosti s hokejem v zámoří. Útočnice národního týmu se znovu představila ve Spojených státech na mistrovství světa žen v Utice a před závěrečným duelem v základní skupině si našla čas, aby popsala fanouškům, jak to vypadá v zákulisí.

V jednom klubu hrajeme společně s Klárou Peslarovou a Sárou Čajanovou. Myslím si, že to je určitě výhoda. Známe se, víme o sobě, víme třeba i jak Kaki chytá. Celkově to, že máte kamarádky v týmu, je výborné. Jak v klubu, tak i tady v repre.

Ze Švédska jsem přiletěla ještě do Česka, protože jsme skončily sezonu dříve. Pak jsme se sešly s holkami, které ještě byly v Evropě z Finska a ze Švédska v Plzni. Tam nás čekala akce Holky na led! s malými holčičkami, což bylo moc fajn.


Následně jsme letěly do Montrealu a odtud jsme sjely do Lake Placid, kde jsme se sešly se zbytkem týmu, co hraje tady v Americe na školách nebo v PWHL. Sehrály jsme tam i přípravný zápas s Amerikou, což bylo skvělé. Nikdy předtím jsme neměly přípravné zápasy téhle kvality, takže pro nás jedině super si zahrát další skutečně kvalitní zápas před tím, než jsme začaly mistrovství světa. Za to jsme všechny holky moc rády. Byl to opravdu těžký duel, ale hodně nám to dalo.

''Samotné Lake Placid je magické místo. Měla jsem úplně husinu!''

Samotné Lake Placid je magické místo. Venku je stále taková atmosféra, že tam byla olympiáda, a pak se jde na zimák, kde se stal "Miracle on Ice," takže tam jsem měla úplně husinu. Dívaly jsme se po zimáku a tam jména všech, kdo to vyhráli. Celkově si tam zahrát byl nezapomenutelný zážitek. Všechny jsme si uvědomovaly, co to je za místo, a všichni, kdo sledují hokej, se tam tak musí cítit.

Pak přišel na řadu přesun k Utice, jsme ubytované asi třicet minut odtud. Bydlíme sice nad kasinem, ale má to něco do sebe. Jsme tam všechny týmy pospolu. Taky znám holčiny z různých zemí, takže je fajn, že se vídáme, když se jde na jídlo nebo na meetingy.

V nedalekém Hamiltonu jsem strávila čtyři roky na univerzitě. Vzpomínám na to v dobrém, udělala jsem si tam spoustu přátel na celý život. Je to moc fajn, že jsme takhle blízko, už se sem přijeli podívat i trenéři a holky.


Mistrovství světa se v Utice hraje v Adirondack Bank Center. Je to velký zimák se spoustou dalších ledů, což je super, ještě s tím, že se tu různě měníme na tréninzích a podobně. Je to tu hezké a nové, i kabinu jsme dostaly na dobrém místě. Kustod tam má svoji kabinu, fyzio i trenéři mají taky svoji. My máme zase velkou šatnu, takže jsme moc spokojené.

V prvním utkání jsme vyzvaly Finky. Začátky jsou vždycky těžké, ale vlétly jsme na ně od prvního buly rychle, takže bylo moc fajn, že jsme vyhrály o tolik a že jsme začaly turnaj takovýmto způsobem.

S Amerikou a Kanadou to jsou vždycky opravdu těžké zápasy a my si to uvědomujeme. I když tomu výsledek občas neodpovídá, každým rokem se zvedáme a zlepšujeme. Není to jen o tom, že bráníme a vyhodíme puk. Snažíme se s nimi hrát, kombinujeme a chceme předvádět naši hru, i když to je těžší než s jinými týmy. Víme, že to je proces a postupem času se dostaneme blíž a blíž.

Líbí se mi i atmosféra, fanoušci jsou super, hodně zápasů je tu naplněných. Obzvlášť proti Americe bylo téměř vyprodáno, takže atmosféra je moc dobrá. Ať fandí vám, nebo proti vám, vždycky je fajn, že se lidi zajímají o ženský hokej a přijdou se podívat. Jsem moc ráda, že se chodí koukat i sem do Uticy, i když to je daleko od nějakého většího města.


Na poslední utkání ve skupině se připravujeme stejně jako na každý zápas. Jsme sebevědomé s tím, že chceme se Švýcarkami uhrát dobrý výsledek. Víme, že když zahrajeme dobře, nemáme se čeho bát. Že to bude dobrý zápas, to taky víme. Ve skupině A je s každým soupeřem dobrý zápas. Připravené jsme, uděláme nějakou regeneraci a vlétneme na ně.

''Dobře víme, že zápasy v play off jsou ty nejdůležitější. Budeme dobře naladěné, dobře připravené mentálně i fyzicky.''

V play off se pak určitě chceme dostat co nejvýše. Dobře víme, že zápasy v play off jsou ty nejdůležitější. Budeme dobře naladěné, dobře připravené mentálně i fyzicky. Mezi zápasy si aspoň odpočineme.

Děkujeme vám všem fanouškům, kdo nás sledujete! Moc si toho všechny vážíme a moc moc děkujeme, že nás podporujete, opravdu to pro nás hodně znamená.

S pozdravem,

Noemi Neubauerová

TÉMATA: Ženy Reprezentace (Ženy)