Ženy: Stavební helma a spící Squirtle? Sranda, je to něco mezi námi holkami, baví se lvice

Po každé výhře dostane nejlepší hráčka utkání ocenění na ledě, ale v zákulisí ji pak čeká podobný ceremoniál ještě jednou. Lvice si totiž vymyslely vlastní oslavnou tradici. Navíc jim šatnu hlídá spící Squirtle, který dříve přinesl štěstí i české dvacítce.

Stavební helma. Právě o ni soutěží všechny hokejistky českého týmu. „Je to u nás novinka, nikdy jsme si takhle nepředávaly ceny a určitě bojujeme o to, abychom každá tu helmu jednou měly," popisovala Tereza Radová, s níž souhlasila i hlavní trenérka Carla MacLeodová: „Je super, že mohou být hráčky oceněny samy od sebe za skvělý výkon. Vědí, co se jim na ostatních líbí, a respektují se navzájem."

Helma se do české kabiny dostala těsně před únorovým turnajem WEHT v Liberci, kdy byl oznámen příchod nového generálního partnera stavební Skupiny VINCI Construction CS. Od té doby v šatně vydržela a stala se pevnou součástí pozápasových rituálů.

Jak k předávání helmy přistoupily samy hráčky? „To si myslím, že tady dlouho chybělo! Je to super. Myslím si, že zatím za ty všechny zápasy, co jsme odehrály, si to zaslouží každá jedna holka," říkala Daniela Pejšová.

Po utkání s Finskem obdržela stavební helmu Klára Peslarová, která se blýskla vychytanou nulou, po závěrečném skupinovém zápase se Švýcarskem zase Tereza Vanišová, jež v první minutě rozjela gólovou akci a sama přidala vítěznou trefu. 

„Mně se to líbí. Je to něco mezi námi holkami. Dodá nám to sebevědomí, povzbudíme se samy navzájem. Je to vtipné, myslím si, že to je fajn," popisovala s úsměvem na tváři Natálie Mlýnková.


Probudí se Squirtle před vyřazovací částí?

Talismanem národního týmu je spící plyšový Pokémon Squirtle, který se nehne ze stolu v šatně. „Je to fajn ho vidět v kabině. Člověk se usměje, když jde kolem stolu a vidí ho tam. Je to takové úsměvné, pro štěstí. Snad nám ho přinese, doufejme, že to takhle i vydrží," je ráda Mlýnková.


„To je náš talisman. Asi všichni vědí, že to k Českému hokeji i k těm sítím patří. My jsme si ho sem taky přivezly," narážela Daniela Pejšová na reprezentační dvacítku, kterou doprovázel Squirtle na mistrovství světa v Göteborgu.

I v národním týmu žen však získal své oblíbenkyně. „Je to náš talisman, ještě jsme ho teda úplně neprobudily, ale myslím si, že čeká až na čtvrtfinále a na medaile. Zatím je v polospánku," dodala Tereza Radová s úsměvem.


TÉMATA: Ženy Reprezentace (Ženy)