A-tým: Reprezentace mi chyběla, nálada je perfektní, hlásí Galvas z Varů

Jakub Galvas musel reprezentaci na pár let oželet, o svůj sen se bil za oceánem. Před tímto ročníkem se vrátil do Evropy, hraje ve švédském Malmö. I díky tomu má velkou šanci prodrat se na mistrovství světa. "Je to jen na mně," ví dobře.

Po dvou sezonách v zámoří jste se před tímto ročníkem vrátil zpět do Evropy, a to do nejvyšší švédské soutěže, jak byste přesun shrnul?

"Očekávali jsme v klubu trochu více, měli jsme výborný začátek, byli jsme na čtvrtém místě. Pak po repre pauze to už nebylo tak skvělé, bylo hodně zranění, takže sezona byla nahoru dolů, stejné to bylo i po osobní stránce. Dalo by se říct, že to byla hodně náročná první sezona. Ta soutěž je hodně kvalitní, ale byl jsem připraven, že to nebude nic růžového. Doufám, že další rok bude o něco lepší. Týmově i osobně."

Hodnotíte toto rozhodnutí zpětně jako správné?

"Rozhodnutí to bylo správné, protože moc možností už jsem v Americe neměl, nechtěl jsem jít hlavou proti zdi, takže mi to dávalo smysl. Určitě to nebyla cesta zpátky, ba naopak."

Jak si užíváte být znovu v reprezentaci? V této sezoně jste odehrál už šest zápasů.

"Je to skvělý pocit, hodně mi to chybělo, když jsem hrával v Americe. Když hrajete v cizině, byť ve Švédsku, a jdete hrát za reprezentaci, kde mluvíte česky, posloucháte české písničky, je to taková nová energie. Jsem moc rád, že tu můžu být."



Cítíte od trenéra důvěru?

"Myslím si, že trenér to řekl jasně - každý má šanci a já pevně doufám, že se tady ukážu. Je to jenom na mně."

Motiv je teď jasný, vydržet na soupisce až do května. Jak se v tomto ohledu cítíte?

"Cítím se dobře, sezona mi skončila trochu dříve, než jsem chtěl, takže si myslím, že je důležité dobře potrénovat a mít zápasové tempo. To je hlavní, je to sice fráze, ale zápas je prostě něco jiného než trénink. Doufám, že odehraji plno utkání a dostanu se do toho co nejrychleji."

Poslední ostrý zápas jste měl téměř před měsícem, jak se cítíte, jste pořád v rytmu?

"Vždy člověk trochu ztratí zápasový rytmus, ale zápasů je před mistrovstvím ještě hodně, takže bych řekl, že to každým zápasem bude lepší a lepší."

"Česká kabina, česká řeč, české písničky. Nálada je perfektní."

S dalšími hráči už jste třetím dnem pospolu, jaká je nálada v kabině?

"Nálada je zatím perfektní, užíváme si super zázemí tady ve Varech, jak už tady na stadionu, tak i na hotelu. Nálada je skvělá, všichni se moc těšíme na zápasy."

Ty už se blíží, mělo by být narváno!

"Fakt? To jsem ani nevěděl. Tak to je dobrá zpráva pro všechny. Určitě je lepší hrát s plným domem, než před prázdnými tribunami, moc se těším."


TÉMATA: A-tým