Ženy: Den D pro české barvy. Lvice vyzvou ve čtvrtfinále MS žen Německo

Se ziskem šesti bodů za výhry s Finkami a Švýcarkami obsadily lvice konečné třetí místo v základní skupině A mistrovství světa žen v Utice. Ve čtvrtfinále tak vyzvou Němky, které skupinou B propluly bez jediného zaváhání.

"Proti Němkám už jsme sehrály hodně zápasů během Euro Hockey Tour, takže víme, co očekávat. Připravíme se na ně jako na všechny ostatní soupeře a uvidíme. Už se na to těšíme," říká Daniela Pejšová.

Lvice se hlavně musí soustředit na vlastní výkon, což potvrdila i útočnice Tereza Vanišová: "Bude to jako každý jiný zápas. Je důležité, abychom hrály svoji hru, jak to umíme. Věřím tomu, že to zvládneme."

''Nic nepodcenit a hrát svoji hru. Soustředíme se na sebe.''

"Každý zápas je na mistrovství těžký. Nic nepodcenit a hrát svoji hru. Soustředíme se na sebe, jdeme den ode dne a budeme v tom pokračovat. Podíváme se ještě na video, abychom doladily detaily," souhlasila Natálie Mlýnková.

Němky však bez ztráty jediného bodu ovlály skupinu B, a tak není možné soupeře podceňovat. "Jsou silné na puku, ale když budeme hrát svoji hru a budeme rychle bruslit a hrát silově, tak určitě máme šanci vyhrát," ví Tereza Radová.

Hlavní trenérka Carla MacLeodová zase vypíchla utkání s favorizovaným Švédskem, které Němky po perfektním defenzivním výkonu ovládly 1:0. "Bude to těžké. Okradly o body několik týmů, skvěle hrály obzvlášť se Švédskem. Není to dlouho, co jsme byly ve stejné skupině, Němky či Dánky známe. Ukázaly, proč tu jsou. Němky jsou ve čtvrtfinále, protože hrály skvěle. Těším se na to až spolu budeme hrát, bude to další těžký zápas," popisovala.

Čtvrtfinále mistrovství světa žen v Utice mezi Českem a Německem startuje v 19:30 středoevropského času.



TÉMATA: Ženy Reprezentace (Ženy)