A-tým: Hattrick pro Tomáška, nula pro Frodla! Češi poráží Němce 3:0

Svěřenci Radima Rulíka si měsíc před mistrovstvím světa připisují vítězství v první přípravnému utkání. O všechny góly se postaral hattrickem David Tomášek, čisté konto udržel brankář Dominik Frodl. Český výběr tedy první duel v Karlových Varech zvládnul poměrem 3:0.

Zase ta přesilovka!

Úvodní střelu utkání vyslal celek Německa, nicméně jak se později ukázalo, neznačilo to převahu soupeře

V první obrovské šanci Česka se ocitl Michael Špaček, který z pravého kruhu nahodil puk na rozjetého Romana Červenku, jenž mohl zakončit z těsné blízkosti, jeho střela ale těsně minula branku. Spolupráce se poté zopakovala, jen se prohodily role. I tentokrát ale Němci přežili.

První přesilovou hru utkání si zahráli čeští reprezentanti,  kteří hned po pár sekundách prokázali, že se v této sezoně jedná o nesmírně silnou disciplínu. Lencovu střelu se pokusil zastavit Tobias Ancicka svou lapačkou, avšak Davidovi Tomáškovi se podařilo kotouč vydolovat a dostat za brankovou čáru.

Český tým si obratem přesilovku zkusil opět, tentokrát ale bez využití. Elán, se kterým Němci do utkání nastoupili, malinko opadl, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.


Tomášek podruhé

V úvodu druhé periody se dostali několikrát ke střele Němci, jejich snaha byla viditelná. Svůj den měl ale český gólman Dominik Frodl, na kterém si zlámal zuby Alexander Ehl nebo Alexander Karachun.

Hrozili ale i Češi, i když bylo znát, že souhra ještě není na sto procentech, s čímž se však v této fázi přípravy dalo čekat. V dobré pozici se například ocitl Daniel Gazda, který poslal od modré čáry dělovku, ta i přes několik hráčů skončila schovaná mezi betony. A byli to domácí, kteří se opět mohli smát.

Roman Červenka využil špatného střídání soupeře, křižnou přihrávkou v útočném pásmu našel Tomáška, který zakončil do prázdné branky a poslal český národní tým do dvoubrankového vedení.

Horko bylo Čechům ke konci druhé třetiny, jelikož Němci šli dokonce do dvojnásobné přesilovky. I tuto situaci však parta na oslabení zvládla, a tak po druhé siréně svítil stav 2:0.


Pohodlné dokráčení k výhře

Třetí třetina se v podstatě celá nesla v jednom tónu. Němci se srdnatě snažili snížit a vrátit se do zápasu, přes kvalitní českou defenzivu se jim to však nedařilo. Střely od modré likvidoval Frodl i blokující hráči, Němcům navíc scházela přesnost.

Češi si tak poměrně pohodlně hlídali náskok a velmi často dostali šanci vyrazit do rychlého protiútoku. Jakub Flek ani Ondřej Kovařčík se svým bratrem po boku se ale neprosadili.

Němci to pochopitelně zkusili s odkrytou klecí, avšak k souvislejšímu tlaku se nedostali, navíc si pro hattrick přijel David Tomášek. 

Odveta je na programu v sobotu ve stejný čas na stejném místě, tedy v 17:10 v Karlových Varech. 

ČESKO - Německo 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky:  13. Tomášek (Lenc), 34. Tomášek (Červenka, Pyrochta), 59. Tomášek (Ščotka)

Česko: Frodl (Klimeš) - Mašín, Zábranský, Pyrochta, Zámorský (A), Sirota, Šustr, Ščotka, Gazda - Červenka (C), Špaček, Stránský, Lenc, Tomášek, Kubík, Kovařčík O., Kovařčík M., Flek, Rychlovský, Filippi (A), Beránek. Trenér: Radim Rulík.

Německo: Ancicka (Tiefensee) - Müller (C), Sennhenn, Ugbekile, Fohrler, Wagner (A), Hüttl, Karrer, Weber - Schütz, Stachowiak, Krauss, Plachta, Loibl (A), Fischbuch, Karachun, Pfaffengut, Schinko, Napravnik, Soramies, Ehl, Hungerecker. Trenér: Harold Kreis.

TÉMATA: A-tým TOP obsah