A-tým: Hrát za nároďák na domácím stadionu? Přijede celá rodina, směje se Černoch

Jiří Černoch je jedním z několika hráčů, kteří jsou v Karlových Varech doma. Čtvrteční zápas ale z rozhodnutí trenérů vynechal, a tak se o to víc těší na sobotu, kdy v dresu reprezentace nastoupí do odvety proti Němcům. Navíc to pro něj bude v této sezoně premiéra v českém dresu.

Hrát budete před vyprodanou KV Arenou, jak se těšíte?

"Samozřejmě je to krásné, že mohu hrát za nároďák tady doma, kde hraju celou sezonu. Určitě se na to těším, přijde se podívat celá rodina."

Kolik jste musel shánět lístků?
"Opravdu přijedou všichni, kteří mohou. Strašně se těším, že mě uvidí hrát v národním týmu a doufám, že si to užijí stejně jako já."

Jak se těšíte na souboj s Němci? Ti to Česku moc neulehčili.

"Těším se, na druhou stranu jsem i trochu nervózní, protože to bude zápas po dlouhé době, naposledy jsem hrál někdy před měsícem, nebude to nic lehkého. Ale těším se moc, už trénuji dlouho bez zápasu, takže hrát duel, navíc v repre dresu, je odměna."


Můžete alespoň těžit ze zajeté spolupráce.

"Ano, loni jsme spolu hráli pár zápasů a šlo nám to. S Ondrou Beránkem hraju celou sezonu a s Radanem Lencem jsme spolu také pár zápasu odehráli."

Čekáte oproti čtvrtku jiný zápas?

"Jo, určitě. Vždy, když se takhle hrají dva zápasy, tak každý je úplně jiný. Takhle to je každý rok, první zápas je takový a druhý makový, například jako minulý rok s Rakouskem nebo se Slovenskem. Zítra to bude o dobrém pohybu a o dobrém začátku, myslím si, že vyhrajeme znovu, ale musíme do toho jít na 100 %."

Týmy jsou v podobné části přípravy, co od Němců tedy čekat?

"Podle mě se víc podívají na náš systém. Oni spolu trénují první týden, takže bych řekl, že druhý zápas od nich bude daleko lepší. Určitě se podívají na video, rozeberou si zápas a vlítnou do něj daleko lépe připravení. Ale to my také."

TÉMATA: A-tým TOP obsah