Ženy: Nálada před semifinále s Kanadou? Dobrá, chceme je potrápit, velí Klára Peslarová

Ve čtvrtfinále s Německem vychytala brankářka národního týmu Klára Peslarová nulu a po důležitém vítězství 1:0 postoupily Češky do semifinále, kde podruhé na turnaji vyzvou silné Kanaďanky.

Díky vychytanému čistému kontu dovedla Klára Peslarová Češky znovu do bojů o medaile: "Vážím si toho moc, ale nejde o to, jestli je v konečném výsledku nula nebo ne. Je to zápas všech nás, holky mi pomáhaly celých šedesát minut a zásluha je i jejich," vážila si práce svých spoluhráček.

Den bez zápasu mezi čtvrtfinále a semifinále však nebyl pro reprezentaci dnem volna, hráčky totiž čekal trénink. Ať už na ledě, nebo suchá příprava. "Každý měl tu svoji volnost a svobodu, udělal si co potřebuje a připravil se co nejlépe na další zápas," popisovala brankářka.

První důležitý krok lvice zvládly a nyní je čeká obrovská výzva v podobě semifinálového klání s Kanadou. Jaká je nálada v Utice? "Dobrá. Řekla bych, že si teď momentálně každý dělá, co potřebuje. Čeká nás náročný zápas a chceme předvést, co v nás je. Doufejme, že budeme mít lepší výsledek než v základní části," připomněla Peslarová výhru zámořského celku 5:0.

''Budeme se soustředit na hru celých šedesát minut. Snad je potrápíme stejně, jako je potrápily Švédky.''

Herní styl se však od soupeře dá očekávat velmi podobný. "Bude to rychlý zápas. Doufejme, že to bude fyzické na obě strany a nenecháme si vstřelit gól hned na začátku. Budeme se soustředit na hru celých šedesát minut. Snad je potrápíme stejně, jako je potrápily Švédky," narážela gólmanka na čtvrtfinále, ve kterém se minimálně v úvodní části seveřanky držely na dostřel.


Po pěti duelech na mistrovství světa žen čekají národní tým poslední dva, ve kterých se rozhoduje o medailovém umístění. "Já si myslím, že každý je zvyklý už takhle ze svých soutěží, kde máme prostě dva zápasy za víkend, takže to není nějaká jiná změna. Připravíme se, jak nejlíp umíme, každý si udělá, co potřebuje. Máme k dispozici fyzioterapeuty, ledovou káď a všechno, takže se nebudeme ubírat na to, jestli tam máme patnáct, nebo sedmnáct hodin klidu, ale prostě připravíme se, jak nejlíp umíme," popisovala Peslarová fyzickou náročnost zápasů.

V probíhající sezoně se s Kanadou v semifinále utkala i ženská osmnáctka, která na vlastním mistrovství světa favorita šokovala. Mohla by tato výhra být i motivací pro seniorskou reprezentaci? "Samozřejmě nás motivuje, ale sama vím ze zkušenosti s osmnáctkou, že je to trošku jiné. Kanada má skvělý tým, my jsme proti nim hrály jenom dvakrát, takže nějaká příprava tam samozřejmě je. Je to těžký zápas, doufejme, že se připravíme líp než v té základní skupině a uvidíme. Samozřejmě to ale bude teprve náš třetí zápas," říkala gólmanka Česka.

Ve čtvrtfinále vytáhla důležitou nulu a v posledních dvou zápasech by ráda svůj počin znovu zopakovala. "Uvidíme, jakého králíka si z klobouku vytáhnu, ale je to všechno o tom, jak hrajeme celých šedesát minut a o všech hráčkách, co jsou na ledě, ne jen o mně," dodala s úsměvem nakonec.

Celý rozhovor s brankářkou Klárou PESLAROVOU:


TÉMATA: Ženy Reprezentace (Ženy)