A-tým: Změna v bráně i v útocích, potvrdil před odvetou s Němci Kalous

Český tým zvládnul vstup do přípravy na výbornou, Němce ve čtvrtek porazil 3:0. V sobotní odvetě ale nejen, že se protočí gólmani, také bude chybět mimo jiné i Davida Tomášek, střelec hattricku z prvního zápasu.

Realizační tým avizoval už v průběhu týdne, že se sestava bude točit. Bylo tomu tak i na turnajích Euro Hockey Tour, tudíž se pokračuje ve stejném trendu.

"Mimo sestavu na dnešní zápas je Dominik Mašín a nehraje útok David Tomášek, Roman Červenka a Michael Špaček," potvrdil po ranním rozbruslení Jiří Kalous, asistent trenéra. 

Ten také potvrdil, že změna bude i v brankovišti. "Ano, chytá Lukáš Klimeš," dodal Kalous s tím, že pro gólmana Vítkovic půjde o reprezentační debut.

Český tým pokračuje v náročném programu. Dopoledne to duelu s Němci se odehrál plnohodnotný trénink. "O regeneraci úplně nejde, jsme na začátku přípravy, páteční trénink byl normálně ostrý," uvedl Kalous s tím, že hráči měli i čas na odpočinek: "Tým měl potom odpoledne volno, takže na regeneraci byl docela čas."

Na tréninku byla šance vyladit nedostatky a připomenout si základní prvky. Dle Kalouse je pochopitelně pořád co zlepšovat, nicméně čtvrteční výkon potěšil kromě hlavního trenéra Radima Rulíka i jeho.

"Samozřejmě je pořád co zlepšovat, chceme jít krok po kroku. To znamená pracujeme postupně na odstraňovaní nedostatků a detailů, které nám tam neseděly. V tomhle trendu budeme pokračovat," přikývl. 

Výsledky by trenéři pochopitelně rádi viděli hned v sobotu, kdy tým opět požene zaplněná KV Arena. Jak Kalous připomněl, zápas musí být o domácím výběru.

"Nemyslím si, že bude jiný zápas. My se teď úplně nestaráme o Němce, staráme se spíš o naší hru a chceme pokračovat v trendu, co jsme nastavili. Samozřejmě jsme si ale řekli nějaké věci k zápasu, které ještě dnes s hráči probereme," zakončil.

Předpokládaná sestava na sobotní utkání Česko vs Německo:

Klimeš (Málek)

Galvas, Zábranský
Pyrochta, Zámorský
Sirota, Šustr
Ščotka, Gazda

Rychlovský, Filippi, Stránský
Kondelík, Kodýtek, Flek
Kovařčík O., Kovařčík M., Kubík
Lenc, Černoch, Beránek

TÉMATA: A-tým TOP obsah