A-tým: Český tým porazil Němce i podruhé, rozhodla druhá třetina

Český výběr si i napodruhé poradil s německým soupeřem. V sobotu ho před fantastickou kulisou v Karlových Varech porazil 4:2. Rozhodla hlavně druhá třetina, ve které se svěřenci Radima Rulíka prosadili hned třikrát.

Dlouho nic, pak dvakrát prásk

Němci se snažili působit aktivním dojmem, nicméně v úvodu utkání hledali jen těžko cestu do útočného pásma, všechny pokusy dokázala česká obrana zhatit. V sedmé minutě první třetiny měli Češi k dispozici přesilovou hru, ta však zůstala bez využití. Němce navíc držel brankář Arno Tiefenseen, který zhatil střely Jakuba Fleka i Ondřeje Kovařčíka.

Český gólman Lukáš Klimeš se tribunám poprvé výrazněji ukázal až po deseti minutách, kdy si proti střele k bližší tyči postrážil všechny mezery. V mezičase se ve velké šanci neprosadil Jakub Rychlovský, kdy zafungovala souhra s Tomášem Filippim.

Skóre utkání otevřeli ale Němci, kterým se podařila proměnit přesilová hra. V čase 17:46 Wojtek Stachowiak přiťuknul kotouč do jízdy Justinu Schutzovi, který prostřelil Klimešovy betony. KV Arena ale nemusela být potichu dlouho, hned za 23 sekund totiž bylo srovnáno. Nádherný ťukec předvedla čtvrtá formace. Nejprve Radan Lenc přihrával Ondřeji Beránkovi, který mu ihned vrátil z první kotouč zpět a první zmiňovaný zametl kotouč do prázdné branky. Dále se už nic závažného nestalo a po dvaceti minutách se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Česká kanonáda

Už první minuty druhé třetiny ukázaly, že půjde o ofenzivní podívanou. Týmy se střídaly v šancích, nicméně buď zavládla nepřesnost, nebo se předvedli oba gólmani. Těm se ostatně dařilo, zvlášť Čech Klimeš zažíval při debutu velmi dobré okamžiky, navíc pomohl zpacifikovat další přesilovku soupeře.

V páte minutě druhé třetiny mělo Česko k dispozici přesilovou hru, Němci špatně střídali. V ní měli nebezpečné šance Matěj Stránský, kterému nabil Petr Zámorský, následně pálil i druhý zmiňovaný, ale obě střely trefily připraveného Tiefenseeho. V čase 25:47 pálil od modré Jakub Flek, od betonů se puk odrazil k Jáchymu Kondelíkovi a následně k Petru Kodýtkovi, který už jen dorážel do prázdné branky a překlopil skóre na českou stranu.

Zanedlouho Jan Ščotka nabil kolegovi z obrany Andreji Šustrovi, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a poslal tak český tým do dvoubrankového vedení. Pro Němce mohlo být ještě hůř, necelých pět minut před koncem třetiny adresoval Filippi přihrávku do slotu Jakubu Rychlovskému, který ale trefil jen Tiefenseeho hruď. Dvě a půl minuty před koncem druhé periody se podruhé mohl radovat Petr Kodýtek, jeho střela však orazítkovala horní tyč! Nakonec to bylo Michal Moravčík, kdo premiérovým gólem v reprezentaci poslal český tým minutu.


Klidné dohrání zápasu

Třetí třetinu začali aktivněji čeští hráči. Ondřej Kovařčík vybídl před brankou svého bratra Michala, ten ale netrefil skákající kotouč, tak, jak by potřeboval. Krátce na to Libor Zábranský posílal přihrávku do před brankového prostoru, kde si ji našel Jakub Rychlovský, jenž těsně minul pravou tyč německé branky.

V polovině třetí třetiny mělo Německo k dispozici přesilovou hru. Mathias Plachta nahodil od pravého kruhu a kotouč se nepříjemně odrazil před Klimeše, ale pohotová česká obrana kotouč rychle poslala do bezpečí. Utkání se ale spíše dohrávalo a k vidění byly jen menší šance. Minutu před koncem třetí třetiny na útočné modré zaváhal Adam Kubík a byl z toho samostatný únik Alexandera Karachuna. Ten si s ním poradil bravurně, když zakončil nad vyrážečku Lukáše Klimeše a zkorigoval skóre na konečných 4:2.

ČESKO - Německo 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky:  19. Lenc (Beránek), 26. Kodýtek (Kondelík), 32. Šustr (Ščotka), 40. Kovařčík (Kubík) - 18. Schütz (Stachowiak), 59. Karachun
Sestava Česka: Klimeš (Málek) - Galvas, Zábranský, Pyrochta, Zámorský, Sirota, Šustr, Ščotka, Gazda - Rychlovský, Filippi (C), Stránský, Kondelík, Kodýtek, Flek (A), Kovařčík O., Kovařčík M., Kubík, Lenc (A), Černoch, Beránek. Trenér: Radim Rulík. 
Sestava Německa:  Tiefensee (Treutle) - Wagner (A), Hüttl, Ugbekile, Fohrler, Müller (C), Sennhenn, Karrer, Weber - Napravnik, Soramies, Ehl, Plachta, Loibl (A), Schinko, Karachun, Pfaffengut, Hungerecker, Schütz, Stachowiak, Fischbuch, Krauss. Trenér: Harold Kreis.

TÉMATA: A-tým TOP obsah