A-tým: Dobrý zápas, byl spokojený Rulík. Opět vyzdvihl defenzivu

Trenér českého národního týmu Radim Rulík hodnotil první utkání s Němci pozitivně. Nejinak tomu bylo po odvetě, kterou český tým ovládl 4:2. I přes dvě inkasované branky byl lodivod českého výběru spokojený s hrou do obrany.

Pane trenére, jak hodnotíte dnešní zápas? Dnes to bylo trochu jiné, museli jste otáčet...

"Nezačali jsme vůbec špatně. Dokonce si myslím, že jsme začali lépe než první zápas. Už bylo znát, že hráči, kteří nastoupili do prvního utkání, už byli rozehraní a nástup jsme neměli vůbec špatný. Ale když to vezmu ze druhé strany, tak za první třetinu na nás šly čtyři střely a dostali jsme jeden gól. Byli jsme více na puku, měli jsme více ze hry, ale bohužel stala se situace, kdy jsme to v oslabení nezahráli dobře takticky a oni nás za to potrestali. Hned v dalším střídání jsme vyrovnali a bylo znát, že se chceme prát o vítězství a kluci to ukázali hned v dalším střídaní. Byla to pěkná přímočará akce a celkově si myslím, že zápas měl dobré parametry, bylo to hodně bruslivé. Čtyři pět střel šlo každou třetinu na naší branku, což je skvělá vizitka od defenzivy."

Kromě toho se pokračovalo v dobrých věcech z prvního duelu. Výborná vhazování, střelecká aktivita, a to, i když došlo k obměně sestavy.

"Připravovali jsme se v pěti formacích, takže všichni jsou v tréninku, tudíž znají model, co chceme na ledě praktikovat. Jsem rád, že kluci, co dneska naskočili, odehráli velice dobré utkání."

Je něco co byste vytknul, nebo s čím jste nebyl spokojený?

"Ne že vytknul, ale škoda toho druhého inkasovaného gólu, kdy jsme byli jasně na puku v útočném pásmu a soupeř nám ujel sám na bránu. To nechceme, to se nepovedlo, ale bylo to za ty dva zápasy pouze jednou, což se dá chápat."

Jak hodnotíte novou trojici Flek, Kondelík, Černoch? Jste spokojený s tím, co na ledě předváděli?

"Měli výbornou energii a výborně se doplňovali. Zvládli to velmi dobře."

Němci se oproti prvnímu zápasu zlepšili. Potěší výhra i proto?

"Jsme rádi, že jsme oba zápasy vyhráli. Je to první týden, takže pro atmosféru je to dobré. Němci měli opravdu výborné nasazení a zlepšovali se a byli lepší. Byla to opravdu kvalitní utkání."

Bylo vidět, že ví, co od naší rozehrávky čekat. I přes to se dařila. Je to o individuální kvalitě?

"Samozřejmě nám to funguje, akorát jde o rychlost a přesnost provedení. Když se to daří, tak se to potom těžko zachytává."

První týden přípravy za vámi a další před vámi, ke kolika změnám v týmu dojde?

"Teď budou dva dny volna. V úterý máme nástup v Českých Budějovicích a začíná druhý kemp, kde máme dva zápasy, ve čtvrtek a v sobotu s Rakouskem a změny žádné nebudou. V úterý se tento tým sejde ve stejném složení, pokud všichni budou zdravotně v pořádku. Nemám teď žádné informace o tom, že by někdo nějaké měl, jen Roman Červenka má lehkou virózu, ale myslím si, že do úterý bude fit."

Soupiska národního týmu pro dvojzápas s Rakouskem

Brankáři: Lukáš Klimeš (HC VÍTKOVICE RIDERA), Dominik Frodl (HC Energie Karlovy Vary), Jakub Málek (Ilves Tampere)

Obránci: Filip Pyrochta (BK Mladá Boleslav), Petr Zámorský (HC ŠKODA PLZEŇ), Jakub Sirota (HC Olomouc), Libor Zábranský (Porin Ässät, FIN), Andrej Šustr (Kölner Haie, GER), Jan Ščotka, Daniel Gazda (oba HC KOMETA BRNO), Dominik Mašín (Ilves Tampere, FIN), Jakub Galvas (Malmö Redhawks, SWE).

Útočníci: Roman Červenka (SC Rapperswil-Jona Lakers, SUI), Jiří Černoch, Ondřej Beránek (oba HC Energie Karlovy Vary), Tomáš Filippi, Jakub Rychlovský (oba BÍLÍ TYGŘI LIBEREC), Michael Špaček (HC Ambrì-Piotta, SUI), David Tomášek (Färjestad BK, SWE), Petr Kodýtek (Ilves Tampere, FIN), Jakub Flek (HC KOMETA BRNO), Jáchym Kondelík, Adam Kubík (oba Motor České Budějovice), Radan Lenc (HV 71, SWE), Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík (oba Mikkelin Jukurit, FIN), Matěj Stránský (HC Davos, SUI).

Realizační tým:

Generální manažer: Petr Nedvěd
Manažer: Milan Hnilička
Hlavní trenér: Radim Rulík
Asistent trenéra: Marek Židlický
Asistent trenéra: Jiří Kalous 
Asistent trenéra: Tomáš Plekanec
Trenér brankářů: Ondřej Pavelec
Videotechnik: Denis Havel
Fyzioterapeut: Radovan Sakaláš
Kondiční trenér: Michal Hamršmíd
Doktor: Vyskočil Tomáš
Kustod: Zdeněk Šmíd
Kustod: Petr Šulan
Kustod: Adam Havel
Kustod: Oldřich Kopecký
Média manažer: Ondřej Kalát (kontaktní email:kalat@czehockey.cz, telefon: 601 589 161)

TÉMATA: A-tým TOP obsah