Ženy: Zajímavosti MS? Peslarová se zapsala do historie, Mlýnková mezi elitou

Letošní vydání ženského mistrovství světa sice do Česka medailovou euforii nepřineslo, nicméně tažení za čtvrtým místem si zaslouží poklonu. Český tým se uvedl nejen jako skvělý celek, ale také v individuálním hledisku.

Světový rekord Peslarové

První světový šampionát po zranění, ale nervozita nebo nejisté výkony? Ani omylem. Klára Peslarová si přenesla vynikající u z klubové scény, kde v barvách švédského Brynäs ve 43 utkáních zapsala úspěšnost zákroků 93,45 %. Na MS obsadila brankoviště českého týmu a potvrdila status opory.

A jen tak mimoděk zapsala světový rekord odehraných minut během jednoho MS žen! Odchytala totiž 430 minut, v tomto ohledu neměla konkurenci. Navíc chytala s úspěšností 92,56 %, což jen dokazuje vynikající u. Ze všech brankářek na turnaji měla také nejvyšší počet zákroků (224).

Životní turnaj Mlýnkové

Společně se Švédkou Hildou Svenssonovou a dalšími dvěma Finkami byla Natálie Mlýnková nejproduktivnější Evropankou šampionátu. V sedmi zápasech dala čtyři góly, na další dva přihrála. Aby toho nebylo málo, dostala se také do nejlepší pětky turnaje!

Skvěle se uvedla hned v prvním zápase šampionátu, výhru 4:0 nad Finskem řídila gólem a asistencí. Životní duel přišel na závěr skupiny, kdy se proti Švýcarkám prosadila hattrickem.

Díky této bilanci se v podstatě stala druhou nejlepší střelkyní šampionátu. Dvě Američanky daly šest branek, hned za nimi se ale seřadila parta hráček se čtyřmi góly.

Bronzová přesilovka

Když nevyšel bronz na turnaji, vyšel aspoň v přesilovkách. Právě Češky totiž zapsaly třetí nejlepší úspěšnost ve využití přesilovek. S 18,75 % se zařadily hned za Švédsko a Spojené státy.

Špatná disciplína, ale dobré oslabení

Český výběr si na tomto turnaji netykal s disciplínou. Hned po Spojených státech byl totiž nejvylučovanějším týmem, dohromady dostaly svěřenkyně Carly MacLeodové 65 trestných minut.

Tento fakt ale soupeřky téměř netrestaly. Češky dostaly jen dva góly v oslabení, což ve výsledku dělalo 88,89 % úspěšnost. Jen tři týmy měly na turnaji lepší bilanci.

TÉMATA: Ženy TOP obsah Reprezentace (Ženy) ženy