Ženy: Nádech historie, hattrick, narozeniny nebo maskot. Cesta šampionátem trochu jinak!

Cesta mistrovstvím světa skončila v neděli. Prohra na nájezdy v boji o bronz s Finskem sice české hráčky bolela, ale když se za sebou ohlédnou, uvidí tři týdny krásných zážitků. Projeďte si je s nimi!

Nádech historie v Lake Placid

Český tým se v rámci přípravného kempu přesunul do Spojených států zhruba týden před startem mistrovství světa. Útočiště našel v legendárním Lake Placid, a to díky spolupráci s USA Hockey. České hráčky tak měly šanci zatrénovat si na stadionu, kde se psala olympijská historie. Následně tam také sehrály přípravný duel se Spojenými státy.

K dobré náladě přispěla i oslava narozenin Terezy Sadilové, generální manažerky ženské reprezentace. Dort i písničku dostala před nabitou jídelnou. Jen ta jedna svíčka nespolupracovala!

Trička s velkou symbolikou

Na první duel ve skupině proti Finkám nastoupily Češky ve velkém stylu. Teď není řeč o ledě, ale o příchodu na stadion. Všechny hráčky si totiž oblékly tematické tričko, na kterém byly fotky z dětství. 

"Byl to skvělý nápad. S holkami jsme si sedly, povídaly jsme si o tom, jaké to bylo, kde jsme vyrůstaly a bylo to fajn. Je to součástí kolektivu, pomáhá nám to být lepší a lepší jako tým," byla třeba ráda Denisa Křížová.

Kdo ví, třeba i trička pak pomohla ke skvělému výkonu a výhře 4:0. A tak se mohlo poprvé slavit!

Třígólová paráda Mlýnkové a maskot na scéně

V posledním utkání ve skupině neměl český tým problém se Švýcarkami. Ty sice dlouho odolávaly, ale nakonec si odnesly nadílku šesti branek. Tu řídila hattrickem Natálie Mlýnková, a tak se po zápase mohla usmívat od ucha k uchu.

V průběhu skupinové fáze se také začal kromě vítězné stavební helmy objevovat plyšový maskot. Ten už letos stihnul doručit třeba bronz české dvacítce.

A zákulisí? Mrkněte!

Euforii vystřídaly slzy

Dlouho to ve čtvrtfinále vypadalo, že snad branka nepadne. Pak sice jedna skoro padla, nicméně rozhodčí přehlédly, že Češky trefily jen tyčku. Radost ale odšpuntovala Daniela Pejšová, na její ránu neměla německá brankářka nárok!

A tak se mohlo slavit. Další postup do semifinále a naděje na medaili. To dokonale ocenila i trenérka Carla MacLeodová.

Finále ale pro české barvy zůstalo zavřené, dál šla Kanada. Češky se tak statečně bily v bitvě o bronz. Dvakrát prohrávaly, dvakrát se dotáhly. V prodloužení mohly několikrát vstřelit vítěznou branku, nakonec ale po nájezdech zbily jen oči pro pláč. Hlavu vzhůru!

TÉMATA: Ženy Reprezentace (Ženy) ženy