A-tým: Příprava na Rakousko vrcholí. Hlavní budou naše detaily, ví Kubík

Další den, další akce. Poté, co se národní tým sešel v úterý v Českých Budějovicích a absolvoval první trénink, následovala hned ve středu dopoledne další jednotka. Ducha domácí arény nasává i Adam Kubík.

Češi se sešli v jihočeské metropoli v úterý po dvoudenním volnu. V úterý absolvovala reprezentace kratší trénink, ve středu dopoledne už se poté trénovalo o něco déle, nechyběl ani nácvik přesilových her a oslabení. "Užívám si to, jsem rád, že jsem na domácím stadionu. Jsem rád za každý čas na ledě," nechal se slyšet po středečním tréninku útočník Adam Kubík.

Pro pětadvacetiletého útočníka bude čtvrteční utkání s Rakouskem velmi speciální. Podobně jako Jáchym Kondelík totiž nastupoval v této sezoně na českobudějovickém stadionu v roli domácího hráče. "Jsou tu skvělí fanoušci. O to lépe, že jsem tu letos hrál a budu tu hrát i další sezony. Doufám, že udělají výbornou kulisu," je natěšen odchovanec kladenského hokeje, který však prosby kamarádů o lístky řešit moc nemusel. "Sháněl jsem lístky pro přítelkyni, zbytek jsem dal Jáchymu Kondelíkovi, který toho tady má mnohem více," směje se.

Pro Kubíka šlo o přelomovou sezonu, díky povedeným výkonům poprvé nakoukl do reprezentačního áčka, kde stihl i zapsat svůj první reprezentační gól v listopadu proti Švédsku.


Extraligový ročník však skončil už ve čtvrtfinále, ve kterém Jihočeši vypadli v sedmizápasové bitvě se současným finalistou z Třince. Dlouho však smutnět nemohl. "Skončili jsme ve čtvrtek, v neděli mi volal pan trenér Rulík, že se mám připojit od pondělí do Karlových Varů. Musel jsem se zpátky do toho dostat, dal jsem si tři, čtyři ledy a šel jsem na to," popisuje Kubík.

Radim Rulík se nechal na startu kempu v Českých Budějovicích slyšet, že hráči z tohoto týmu mají velkou šanci se dostat až na světový šampionát. Jak sám Kubík potvrzuje, v týmu panuje ta správná soutěživost, každý povedený trénink či zápas může zvětšit šance na domácí světový šampionát. "Každý, kdo jede na reprezentaci, tak se snaží a chce ukázat, co v něm je. Nejsem výjimka, snažím se předvést, že na to mám. Nezbývá než snažit se jít zápas od zápasu a plnit svoje úkoly," odhodlaně říká.

Téměř plná aréna bude hnát zítra český výběr proti Rakousku, na jižní sousedy se zatím reprezentace ještě speciálně nepřipravovala. "Máme večer video, zítra bude taky. Ještě jsme s nimi letos nehráli, takže nevíme, co čekat, ale my chceme hrát pořád stejný hokej, dbát na detaily, které nám nastavili trenéři," popisuje Kubík.

Čtvrteční utkání proti Rakousku odvysílá v přímém přenosu Česká televize. První třetina včetně přestávky bude na ČT sport, zbytek zápasu na ČT2.



TÉMATA: A-tým TOP obsah