A-tým: Moc šancí jsme jim nenabídli, těšilo Rulíka

Český národní tým sehrál další přípravné utkání. Tentokráte se utkal s Rakouskem, které přivítal v Českých Budějovicích a zvítězil v poměru 5:1. Po utkání vystoupil mezi novináře hlavní trenér Radim Rulík, jenž promluvil i o tom, proč se v sestavě neobjevil Roman Červenka.

Jak hodnotíte zápas? Byl to takový duel, kdy je potřeba hrát trpělivě a čekat, co přinese průběh?

"Čekali jsme na soupeřovu chybu. Každý zápas je jiný. Neodehráli jsme ho špatně. Měli jsme momenty, kdy jsme byli jasně lepší. Když vezmu v potaz šance soupeřů, myslím, že jsme jim jich moc nenabídli. Bylo tam zaváhání, kdy jsme inkasovali na 1:3, ale jinak jsme to zvládali. Dobrá třetí třetina, která byla za stavu 5:1 zodpovědně sehrána. Rakušané měli také nějaké šance, ale do vyložených jsme je nepustili."

Vždy je v zápasech důležitý progres. Viděl jste nějaké pokroky oproti duelu s Německem?

"Situace po buly, na ně jsme se chystali."

Sestava byla přeskládaná. Opět dle plánu?

"Měli jsme to nachystané. David Tomášek a Ondřej Kovařčík měli dnes nastoupit, ale onemocněli. Tomáš Filippi neměl hrát, protože měl lehkou virózu a připojil se později do přípravy. Museli jsme na to zareagovat. Malinká komplikace, ale je nás tady dost. Připojil se také Roman Červenka, který by měl pozítří v Linci nastoupit. Romana jsme do toho nechtěli hned zapojovat, je po nemoci a měl zatím jeden trénink."

Michal Kovařčík na křídle, to s tím souvisí?

"Vyšlo to tak. Nepočítali jsme s Romanem, tím pádem jsme tam měli dva centry."

Je viróza velká komplikace?

"Celkem ano. Je to v kabině. Doufejme, že se to nějak zastaví, ale byl čtvrtým hráčem, co z toho tréninku vypadl. Někteří hráči hrají s obtížemi a mají určité problémy, které ale nejsou takového rázu, že by nemohli nastoupit. Uvidíme, jestli viróza propukne, nebo ne. Děláme s doktory všechno proto, abychom to zastavili. Doufejme, že se z toho co nejdřív vymotáme."

Ještě je čas, ale přemýšlíte kvůli viróze, že byste nařídil nějaký "covidový" režim?

"Úplně asi ne, ale musíme to zastavit. Každý musí mít svoji flašku na pití. Uděláme maximum. Kluci jsou v zátěži, takže budou brát i nějaké vitamíny a tělo na to bude pak lépe reagovat."

TÉMATA: A-tým