A-tým: Dril pokračuje! Český tým piloval přesilovky. Sirota si pochvaluje partu v kabině

Český národní tým se po výhře nad Rakouskem znovu sešel na ledě v Českých Budějovicích, kde Radim Rulík a spol. nachystali pro hráče další tréninkový program. Důraz byl kladen zejména na přesilové hry. Dopolední přípravy se v den před duelem v Linci zúčastnil i novic v obranných řadách Jakub Sirota, jenž v prvních třech startech přispěl k vítězství už třemi přihrávkami.

Hráči české hokejové reprezentace absolvovali po čtvrtečním vítězství 5:1 nad Rakušany další trénink znovu v Českých Budějovicích. V již zmiňovaném utkání využili čeští hokejisté jednu ze tří nabídnutých přesilových her, když se prosadil Adam Kubík.

I na pátečním tréninku se Radim Rulík a jeho trenérský štáb zaměřili zejména na hru v početních výhodách. "Máme to takto déle nastavené," řekl obránce a nováček týmu Jakub Sirota.

Jméno Jakuba Siroty se v seznamu hráčů české seniorské reprezentace objevilo v rámci odehraných přípravných zápasů vůbec poprvé a zadák olomoucké Mory si v nich připsal do statistik tři gólové nahrávky.

"Ty asistence byly poměrně šťastné, ale je fajn vidět, že tam nějaká stopa je," okomentoval skromně tento fakt. Nešetří ani s hezkým pocitem z přijetí svých spoluhráčů do kádru. "Kluci mě hned přijali a je tady skvělá parta borců. Je fajn tady být s hráči, kteří hokej hrají na vyšší úrovni a vážím si toho, že se od nich mohu učit," podotkl s pokorou pětadvacetiletý člen národního týmu.

Svěřenci kouče Radima Rulíka se v sobotu po dopoledním tréninku na jihu Čech a třech kláních proti německy mluvícím zemím vydají do Lince, kde je v ten samý den čeká od 18 hodin čeká odveta.

"Soustředíme se na to, co je před námi. Rakousko a Německo nejsou sice obzvlášť silní soupeři, ale není dobré je podceňovat. Je důležité být nohama na zemi," zdůraznil zástupce olomouckého hokeje.

TÉMATA: A-tým