MS žen 2025 zná svou grafickou identitu! Jaký skrývá příběh?

Během nedávného turnaje v Utice bylo oficiálně potvrzeno, že nadcházejí MS žen se odehraje na území České republiky, konkrétně v Českých Budějovicích. Během čtvrteční tiskové konference bylo představeno nově vzniklé logo, za kterým stojí tvůrce Filip Kregl.

Je běžnou praxí, že země hostící světový šampionát si speciálně k této příležitosti nechá zpracovat grafickou podobu loga, které bude následně provázet celý turnaj. 

Jinak tomu nebude ani na příštím ženském mistrovství světa, jež budou hostit České Budějovice. Konkrétní podoba loga a grafiky byla představena ve čtvrtek 18. dubna na tiskové konferenci právě k této příležitosti. Zde svůj výtvor odprezentoval Filip Kregl, který objasnil podstatu a význam celé své práce. 


„Samotné logo reprezentuje buly, což symbolizuje začátek každé hokejové kariéry a zároveň to odkazuje k začátku mistrovství světa žen v roce 2025. Jako celek nám logo znázorňuje písmeno h, což v přeneseném významu z angličtiny znamená hockey hero neboli hokejová hrdinka,“ vysvětlil Filip Kregl. 

A právě hokejová hrdinka bude celý českobudějovický turnaj společně s logem doprovázet. „Samotná hrdinka je navazující koncept, který by měl docílit toho, aby zde byla také zástupkyně českého ženského hokeje. Malé dívky během náborových akcí tak budou moct vzhlížet i k jiným idolům než například k Jaromíru Jágrovi či Waynemu Gretzkymu,“ doplnil autor vizuální podoby mistrovství.

Tajemství není ani to, že ještě před představením identity se vše konzultovalo se současnými hrdinkami, a to na světovém šampionátu v Utice. "Chtěli jsme to postavit na nich. Mluvili jsme spolu o jejich životních příbězích a cestách k hokeji. Ty nebyly jednoduché, dá se k nim i díky tomu nahlížet právě jako na vzory a hrdinky," dodal ještě Kregl.

TÉMATA: Ženy Reprezentace (Ženy) ženy