A-tým: Na odvetu s Rakouskem s uzdraveným Červenkou. Přednost v bráně dostane Frodl

Čeští hokejisté se ještě jednou v Českých Budějovicích vydali před odjezdem do Lince na led. Dle slov asistenta trenéra Jiřího Kalouse v týmu stále panuje u některých hráčů viróza, a proto trenérský štáb nastolil mírnější formu tréninku. V utkání, jehož úvodní buly padne v 18 hodin, se po dvou vynechaných kláních opět představí útočník Roman Červenka.

Česká hokejová reprezentace vyjela na led opět v českobudějovické aréně. Po dopoledním rozbruslení se tým vydá do Lince, kde od 18 hodin změří opět síly v odvetném duelu s Rakušany.

Trénink se nesl ve znamení mírnějšího vytížení. Hráči zkoušeli různé kombinace v útočném pásmu, ale v menším tempu. "Je to zahřívací rozbruslení vzhledem k viróze, která v týmu je. Včera byl ostrý trénink, takže dnes jsme zvolili tuto u přípravy," objasnil situaci asistent trenéra Jiří Kalous.

Kádr se bude muset i nadále kvůli viróze obejít bez opor, jako jsou David Tomášek či Ondřej Kovařčík. "Volno jsme dali také Ondřeji Beránkovi a Petru Zámorskému," dodal Kalous.

Mezi třemi tyčemi se proti Rakousku objeví brankář Dominik Frodl, který dostal příležitost už v Karlových Varech v prvním utkání proti Německu. Do sestavy se po dvou utkáních vrací stálice Roman Červenka, což už po středečním klání proti rakouské reprezentaci avizoval hlavní kouč Radim Rulík.

Velezkušený útočník se účastnil už pátečního tréninku a po krátké indispozici by měl zaujmout místo ve druhé útočné formaci s Michaelem Špačkem a Matějem Stránským.

Předpokládaná sestava na sobotní utkání Rakousko vs Česko:

Frodl (Klimeš)

Mašín, Zábranský
Galvas, Pyrochta
Sirota, Šustr
Ščotka, Gazda

Lenc, Filippi, Flek
Červenka, Špaček, Stránský
Rychlovský, Kovařčík M., Kubík
Kodýtek, Kondelík, Černoch

TÉMATA: A-tým