A-tým: Odvážný rakouský výkon na Čechy nestačil. V Linci vyhráli 3:2

Čeští hokejisté jsou v přípravě na domácí šampionát i po sobotním utkání neporaženi. V první třetině sice inkasovali jako první, ještě před koncem třetiny ovšem dokázali vyrovnat a ve druhé části převrátit skóre na svou stranu. Ve třetí třetině dlouho panoval klid, ke konci utkání se pak sice domácí vzepřeli a dokázali snížit na 2:3, tímto výsledkem ale zápas také skončil.

Kostrbatý start

Hned z kraje utkání vlétli Češi na domácí a zatlačili je do obranného pásma. Český nápor skončil až podrážením Radana Lence. V přesilové výhodě Rakušané ožili, největší příležitost měl z levého kruhu pálící Wolf, Frodl proti jeho ráně vytasil lapačku. Po úspěšně ubráněném oslabení našel Jakub Flek z pravého mantinelu Tomáše Filippiho, ten volil v mezikruží střelu z první, Madlener si s ní ale poradil.

Byli to ale Rakušané, kteří vsítili první branku. Nico Feldner vyslal na Frodla puk z pravého mantinelu, brankář se zablokovaným výhledem nestihl na střelu zareagovat a poprvé v zápase inkasoval.

Obránce Komety Brno Daniel Gazda ještě před koncem třetiny však stihl vyrovnat, zpoza pravého kruhu se obránce napřáhl a propálil Madlenera nad lapačkou.

Český tým se pokoušel ke konci třetiny dostat vedení na svou stranu, blízko k tomu byl Kovařčík, který se v poslední minutě dostal do samostatného úniku. Bekhendem zkusil najít mezírku mezi betony, Madlener mu ji ale zavčas zavřel.

Rychlovského třetina!

Po bleskovém startu v podání českých reprezentantů byl Jakub Rychlovský hákován Wolfem, z čehož vzešla první přesilovka národního týmu. Andrej Šustr v ní poslal puk od modré a právě muž, který byl faulován, udeřil. Liberecký Jakub Rychlovský si zpracoval puk před brankovištěm a šikovně překonal Madlenera. Netrvalo dlouho a Český tým si opět vybojoval početní výhodu.Napodruhé už domácí tým z oslabení neinkasoval.

Jednogólové vedení i tak netrvalo dlouho, Rychlovský na nic nečekal a vyslal svůj projektil z levého kruhu mezi betony Madlenera. Červenkově teči v druhé půlce třetiny nechybělo moc, z protiútoku dva na jednoho usměrnoval po diagonální přihrávce jen o kousek vedle tyčky.

Na rozdíl od první třetiny nepouštěli čeští zástupci Rakušany skoro vůbec do svého pásma. Převaha nutila domácí tým k nedovoleným zákrokům, avšak ty zůstaly bez potrestání

Stoprocentní tažení pokračuje

Češi i v oslabení zvládli úvod do třetiny a nepustili Rakousko do vážnější šance. Na druhé straně Stránský během početní nevýhody vybojoval ve středním pásmu puk Romanu Červenovi, kapitán v bruslařském souboji porazil všechny obránce a ocitl se v souboji s brankářem, toho ale nepřekonal.

Hra se vrátila tam, kde byla většinu druhé třetiny, tedy do obranného pásma domácích. Krásnou kombinaci Šustra a Jakuba Galvase zakončoval druhý jmenovaný, bekhend z pravého kruhu však Madlenera nepřekvapil. Velká část třetiny probíhala v poklidném duchu i přes to, že se Rakousko nechtělo vzdát. Ke konci utkání dostal puk před brankoviště Leon Wallner, střílel z otočky a přeci jenom se mu podařilo trefit přesně dolní růžek branky. Hektický konec Češi přežili a ubránili jak jednogólové vítězství, tak neporazitelnost v přípravě.

Ta bude pokračovat příští týden, tentokrát na Slovensku. Češi rozbijí svůj kemp v Bratislavě, kde stráví celý týden. Tedy kromě pátku, kdy přejedou na zápas s domácím týmem do Trenčína.

Rakousko - Česko 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Feldner, 58. Wallner - 18. Gazda (M. Kovařčík, Rychlovský), 25. Rychlovský (Šustr), 30. Rychlovský (J. Galvas)
Rakousko: Madlener (Honeckl) - Wolf, Schnetzer, Zundel, Heinrich, Brunner, Wimmer, Kernberger, Sollinger - Feldner, Maxa, Romig - Peeters, Scherzer, Zwerger - Neubauer, Kainz, Bohm - Wallner, Bretschneider, Bar.
Česko: Frodl (Klimeš) - Mašín, Zábranský, Galvas, Pyrochta, Sirota, Šustr, Ščotka, Gazda - Lenc, Filippi, Flek - Červenka, Špaček, Stránský - Rychlovský, M. Kovařčík, Kubík - Kodýtek, Kondelík, Černoch

TÉMATA: A-tým