A-tým: Těžké utkání, uznal Stránský. Rychlovský na ledě nechal všechno

Nelehký úkol nachystali domácí Rakušané českému týmu. I tak se s tím svěřenci Radima Rulíka popasovali vítězně, opět byl hodně vidět Jakub Rychlovský. Tempo nabíral také Roman Červenka, kterého tento týden trápila nemoc.

Teprve dvaadvacetiletý útočník Bílých Tygrů Liberec Jakub Rychlovský opět zářil. Nechyběl u ani jedné z branek národního týmu, připsal si totiž asistenci a dva góly, z toho jeden vítězný.

"Snažím se jít den po dni, zápas po zápase. Chci mít hlavně čisté svědomí, abych věděl, že jsem tady nechal maximum," řekl Rychlovský skromně ke svému výkonu."Rakušané nám dali kontaktní gól, to je poslalo na koně. Hala je hnala dopředu. Dobře jsme to ale zvládli a dovedli to do vítězného konce."

Rychlovský věděl, že koncovka zápasu mohla být mnohem klidnější. Stačilo využít některou ze šancí, kterých si český národní tým nevypracoval málo."Šancí bylo z naší strany dost, byli ale silní v obranném pásmu. Lépe jsme se od minulého zápasu drželi na puku, na těch šancích ale musíme zapracovat," ví dobře.

"Chci mít čisté svědomí, abych věděl, že jsem tady nechal maximum."

Pozornost na sebe strhával i kapitán Roman Červenka. Útočník švýcarského Rapperswil-Jona Lakers se v sobotu do střelecké listiny nezapsal, ale byl důležitým faktorem českého úspěchu. "Je znát, že člověk nějakou dobu nehrál. Necítil jsem se ale až tak špatně," narážel zkušený útočník na virózu, která ho v týdnu trápila.

"Dnes jsou všichni těžkým soupeřem, hráli jsme dost času u nich v pásmu, v obraně jsme tolik nebyli. Škoda, že jsme nevyužili více šancí a nedali nějaký gól navíc," mrzelo ho, ale vzápětí dodal: "Lepší je se do šancí dostávat, než je nemít vůbec. Věřím, že gólů pak bude více."

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Český hokej (@ceskyhokej.cz)

Svou neúprosnou hrou vybojoval Matěj Stránský několik šancí pro své spoluhráče. Útočník švýcarského Davosu nechal pro výhru českých barev na ledě všechno, bodově se do statistik ovšem nezapsal. "Bylo to těžké utkání, mají trochu jiné rozměry ledu, než jsme byli zvyklí," zmínil podstatný rozdíl.

I Stránský nezapomněl zmínit zmařené šance, nicméně nabídnul také recept k tomu, jak příště soupeři nadělit více branek. Klíč vidí v předbrankovém prostoru. "Říkali jsme si, že puky budeme muset dávat více do brankoviště, abychom měli více dorážek. To je něco, na co se musíme zaměřit," přikývnul.

Na závěr také poděkoval českým fanouškům, kteří do rakouského Lince vážili cestu. A nebylo jich málo! "Máme radost, že si sem fanoušci našli cestu. Jsme rádi, že jezdí, podporují nás a vytváří skvělou atmosféru. Moc jim za to děkujeme a vážíme si toho."


TÉMATA: A-tým