A-tým: Změny v nominaci? Vždy je to těžké, přiznává Rulík

Vítězné utkání s výběrem Rakouska v Linci hodnotil i hlavní trenér národního týmu Radim Rulík. Důraz v pozápasovém rozhovoru ale padnul hlavně na hráče, kterých se týkají změny v nominaci pro kemp na Slovensku.

Byla to těsná výhra, jak jste spokojen s průběhem a s plněním hráčských úkolů?

"V první třetině se nám to nedařilo plnit, měli jsme hodně ztrát ve středním pásmu. Přechod k útočné modré vůbec nebyl takový, jak bychom si to představovali. Rakušané mají bruslivý tým. Proti žádnému mužstvu mezinárodní úrovně skupiny A se nedá uspět, pokud se budou ztrácet puky s přechodem do útočného pásma či ve střední zóně. Dostali jsme nešťastný gól, což se může stát. Ta hra nebyla optimální."

Bylo to pak lepší?

V druhé třetině jsme se zlepšili. Šli jsme do vedení. Ve třetí třetině do té situace, než snížili. jsme jim moc nedovolili. Až potom zaváhání v defenzivě, kdy jsme dostali gól, zdramatizovalo ten závěr. Myslím, že gólman podal velice dobrý výkon, byla tam situace, ve které mohli vyrovnat. Obětavost na předbrankovém prostoru tomu zabránila, pak jsme to zvládli."

Je to tým, který nás čeká v základní skupině na MS, co vám zápas řekl?

"Vím, že jsme s nimi na jednom mistrovství prohráli. Nastavení hlavy na podceňování soupeře je špatný přístup. Tyto zápasy, především ten dnešní, nám co se týče materiálů strašně pomohou k tomu, abychom se na mistrovství velice pečlivě připravili."

Koho jste se rozhodli vyřadit a jak těžké to bylo?

"Vždycky je to těžké rozhodování, není to nic příjemného. Rozhodli jsme se, že nebude pokračovat Daniel Gazda, Jakub Sirota, Jiří Černoch a Adam Kubík. Dva hráči jsou nemocní, jeden z nich má problémy v dolní polovině těla. Nevíme, jak to s nimi bude, co se týče plné zátěže."

Kdo tedy tým doplní?

"Doplní nás Michal Kempný, Jakub Krejčík, David Špaček, Filip Chlapík, Pavel Kousal, Ondřej Kaše a Matyáš Kantner. Po utkáních na Slovensku oznámíme další změny. "

Mělo i dnešní utkání vliv na vyřazování?

"Ano, vždy na to mají vliv všechny tréninky i utkání. Zápasy jsou součástí přípravy, takže i ty o vyřazování rozhodují."

TÉMATA: A-tým