A-tým: Další posila pro kemp na Slovensku. Trenéři povolali Jiřího Ticháčka

Trenéři národního týmu krátce po konci extraligové baráže povolali do přípravny české hokejové reprezentace na mistrovství světa Jiřího Ticháčka. Obránce kladenských Rytířů se k národnímu připojí už v průběhu kempu na Slovensku.

Ticháček má za sebou velmi povedenou sezonu, ve které ovládl kanadské bodování mezi extraligovými obránci, když v 52 zápasech zaznamenal 13 gólů a 30 asistencí. V reprezentačním dresu odehrál pět zápasů, ve kterých do statistik zapsal jednu asistenci.

"Ještě včera večer, poté, co už bylo jasné, že jsme se s Kladnem udrželi v extralize, mi volali trenéři z reprezentace a ptali se mě, jestli bych byl schopen dorazit na přípravný kemp národního týmu už tento týden do Bratislavy. Neváhal jsem ani vteřinu a hned jsem začal všechno připravovat, abych to stihnul co nejdřív. Je pro mě velká čest, že dostanu možnost zabojovat o místo v sestavě na mistrovství světa v Praze," řekl Jiří Ticháček.

Mladý obránce je tak další posilou, která se připojí k národnímu týmu. Kromě již nominovaných hráčů totiž trenérský štáb v pondělí oznámil, že šanci poprat se o šanci dostane útočník Jakub Vrána. 

"Kuba má za sebou sezonu, během které se neudržel v hlavním týmu NHL. Na farmě se mu ale začalo herně dařit a byl i produktivní. I přesto, že většinu sezony strávil v AHL, mu chceme dát šanci v našem přípravném kempu. Chceme ho vidět v akci už během dvou zápasů na Slovensku," řekl hlavní trenér národního týmu Radim Rulík.

Nominace na čtvrtý tréninkový kemp národního týmu v rámci přípravy na MS 2024:

Brankáři: Lukáš Klimeš (HC VÍTKOVICE RIDERA), Dominik Frodl (HC Energie Karlovy Vary), Jakub Málek (Ilves Tampere)

Obránci: Filip Pyrochta (BK Mladá Boleslav), Petr Zámorský (HC ŠKODA PLZEŇ), Libor Zábranský (Porin Ässät, FIN), Andrej Šustr (Kölner Haie, GER), Jan Ščotka (HC KOMETA BRNO), Dominik Mašín (Ilves Tampere, FIN), Jakub Galvas (Malmö Redhawks, SWE), Jakub Krejčík, Michal Kempný (oba HC Sparta Praha), David Špaček (Iowa Wild, AHL), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno).

Útočníci: Roman Červenka (SC Rapperswil-Jona Lakers, SUI), Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Tomáš Filippi, Jakub Rychlovský (oba BÍLÍ TYGŘI LIBEREC), Michael Špaček (HC Ambrì-Piotta, SUI), David Tomášek (Färjestad BK, SWE), Petr Kodýtek (Ilves Tampere, FIN), Jakub Flek (HC KOMETA BRNO), Jáchym Kondelík (Motor České Budějovice), Radan Lenc (HV 71, SWE), Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík (oba Mikkelin Jukurit, FIN), Matěj Stránský (HC Davos, SUI), Filip Chlapík, Pavel Kousal (oba HC Sparta Praha), Matyáš Kantner (KalPa, FIN), Ondřej Kaše (HC Litvínov), Jakub Vrána (Springfield Thunderbirds, AHL). 

Realizační tým pro přípravný kemp na Slovensku:

Generální manažer: Nedvěd Petr

Manažer: Hnilička Milan

Hlavní trenér: Rulík Radim

Asistent trenéra: Židlický Marek

Asistent trenéra: Kalous Jiří

Asistent trenéra: Plekanec Tomáš

Trenér brankářů: Pavelec Ondřej

Videotrenér: Zelenka Jakub

Videotechnik: Havel Denis

Fyzioterapeut: Sakaláš Radovan

Kondiční trenér: Hamršmíd Michal

Doktor: Budoš Miroslav

Kustod: Šmíd Zdeněk

Kustod: Šulan Petr

Kustod: Havel Adam

Kustod: Kopecký Oldřich

Média manažer: Kalát Ondřej (kontaktní email:kalat@czehockey.cz, telefon: 601 589 161) 

Rozpis dvojutkání Slovensko vs Česko:

Pátek 26. dubna 2024

16:30 Slovensko vs Česko (Trenčín) 

Sobota 27. dubna 2024

14:00 Slovensko vs Česko (Bratislava)

TÉMATA: A-tým