A-tým: Repre načala další kemp. Pořadí formací nehraje roli, říká Rulík

Česká reprezentace se po několika dnech pauzy opět sešla pohromadě. V Bratislavě začala další kemp, který vyvrcholí dvěma zápasy s domácím týmem. "Tréninky jsou herní a jsou zaměřené více na kvalitu detailu," řekl po úterním tréninku trenér Radim Rulík.

V první den se o žádný rozhřívací trénink nejednalo, naopak. Trenérský štáb své svěřence nešetřil, hned ze začátku hokejisté bruslili naplno kolem kuželů z obraného pásma do středního a zase zpět, akce byla završena střelou z kruhu, aby zůstali v pohotovosti i muži s maskou.

Cvičení se zúčastnil i útočník Litvínova Ondřej Kaše, který se po zdravotních patáliích konečně dočkal. "Užívám si to hodně, dlouho jsem na to čekal. Nějaké srazy nevyšly, takže jsem rád, že jsem konečně tady," pochvaloval si Kaše. "Nemůžu koukat na to, v jaké formaci jsem. Musím jít trénink po tréninku, zápas po zápasu, abych si vybojoval pozvánku na poslední nominaci. Pozvánka na MS je sen každého hokejisty, láká mě to hodně."

"Pozvánka na MS je sen každého. Láká to."

Tempo tréninku neklesalo, celá tréninková jednotka byla velice intenzivní. Trenér Rulík také nařídil hru pět na tři v pásmu. Hráči zde dostali větší prostor k tvořivosti. Nácviky obsahovaly hodně herních situací, řada přišla i na boj o kotouč u mantinelu a z toho se rozvíjející přečíslení. Hodně se činil i Michal Kempný, který ještě pár dnů zpátky bojoval o extraligové finále v dresu Sparty.


"Jsem moc rád, že tu můžu být," sdílel své pocity Kempný. "O šampionátu zatím nepřemýšlím, přede mnou jsou teď zápasy se Slovenskem. Potom se posuneme dál, momentálně se soustředím na každý den, co budu tady. Nechci myslet moc dopředu, jsem zaměřený na to, abych odváděl to, co mám. Kvalita tréninku na kempech je znát. Trénink byl dnes velice svižný, po dvou dnech volna bylo potřeba se do toho opět dostat, mákli jsme si."

Náročný trénink to sice byl, ale účelný. Trenérský štáb do hráčů postupně pasuje systém a herní prvky, které bude vyžadovat. "Tréninky jsou herní, postupně jsou zaměřené na to hlavní, čím se chceme ve hře prezentovat. Nácviky se moc nemění, je to zaměřené více na kvalitu v detailu," prozradil Rulík.

Trenér se také vyjádřil k tomu, jestli se mu pomalu krystalizuje sestava. To sice možná ano, ale na pořadí formací nechce lodivod týmu hrát.

"Nemyslím si, že v nároďáku budeme dělat rozdíly mezi formacemi. Čím vyrovnanější lajny budou, tím budeme nebezpečnější," vysvětlil. "Nebudeme mít tým postavený na defenzivních a ofenzivních hráčích. Musíme být výborní na puku a hrát dobře jak dopředu, tak dozadu, a to se všemi lajnami."

TÉMATA: A-tým