A-tým: Rulíkův výběr pokračuje v práci. Velká čest, je rád Chlapík

Reprezentace ve středu dopoledne absolvovala druhou tréninkovou jednotku přípravného kempu v Bratislavě. Opět byl velmi svižný a zaměřen na preciznost. Není se čemu divit, první duel se Slovenskem čeká český výběr už v pátek.

Na úterní odpolední trénink navázali hráči českého národního týmu hned dopoledne. A ihned se najelo do velkého tempa. Hráči trénovali přihrávky mezi pásmy, přečíslení a výměny puku. Bylo ale vidět, jak velký důraz je kladen právě na kombinaci a její založení.

Do tempa kempů musel rychle naskočit i útočník pražské Sparty Filip Chlapík. "Tréninky jsou o něčem jiném, je to svižné, což je skvělé. Každý tady jde na plné pecky, pak se samozřejmě cítí lépe v zápase. Je to podobné jako v klubu, aktivní styl. Za mě po dvou trénincích super," hodnotil zběžně.


Loni se na světový šampionát dostal poprvé, letos tak bojuje o další šanci."Jdu den po dni, člověk si to tady užívá, jsou tu noví hráči, je skvělé tady být. Musím jít zápas od zápasu, snažím se tomu dát maximum," řekl k cestě na své případné druhé MS Chlapík. "V klubu to byl hořký konec. Je příjemné si ale prodloužit sezonu a být tu s klukama. Je to vždycky čest být tu za Česko. Motivace je velká, makám na to celou sezonu."

"Je to čest. Motivace je velká, makám na to celou sezonu."

Spoustu práce měli také gólmani, kteří museli čelit samostatným únikům či střelám, při kterých měli pořádně zakrytý výhled. Svou šikovnost se snažil prodat i další útočník Sparty Pavel Kousal. "První trénink byl po pauze docela těžký, všichni jsme byli zavaření. Dnes už to bylo dobré, do zápasů či dalšího týdne to bude v pohodě," popisoval náročnost, kterou trenérský štáb naordinoval, Kousal. "Pana trenéra už jsem zažil. Vím, že umí zvýšit hlas, což není vůbec od věci."

Obecně ale panuje dobrá nálada, což je klíčem k úspěchu: "V kabině je nálada dobrá, všichni jsou tu skvělí. Je tu sranda, snad to takto bude pokračovat a vydrží to všem až do konce." 

Po konci tréninku si reprezentanti ještě potrénovali střelbu z první, načež středeční jednotka skončila. Další je čeká hned zítra, v pátek už je od 16:30 v plánu derby se Slovenskem, které bude hostit zimní stadion v Trenčíně.

TÉMATA: A-tým