A-tým: Den zápasu je tady! Všechno jedeme na sto procent, hlásí Kalous

Poslední tréninková jednotka před odjezdem do Trenčína čekala na reprezentanty už v devět hodin ráno. Vedení tréninku se ujal asistent trenéra Jiří Kalous. K dispozici měl i asistenty Marka Židlického a Tomáše Plekance a s nimi trenéra brankářů Ondřeje Pavelce. Po obědě se reprezentace přesune do Trenčína, místa konání dnešního zápasu.

Trénovat dorazila jen část mužstva, z brankářů byl přítomný Lukáš Klimeš a Jakub Málek. Praktická část nezačala vůbec zlehka. Hráči se vydávali po křídlech do samostatných úniků, přičemž bruslili ve vysokém tempu. Svůj prostor v ranním programu dostalo i tečování střely od modré a různé varianty protiútoků.

"Dnes jsme udělali dobrovolné rozbruslení, protože hrajeme o něco dříve. Odjíždíme hned po obědě, takže jsme nechali na hráčích, jak se rozhodnou," vysvětlil parametry tréninku asistent trenéra Jiří Kalous.

Nic to však nemění na tom, v jaké intenzitě práce pokračuje. "O nasazení se ani nemusíme bavit, všechno se tu jede na sto procent. Hrači ví, o co bojují. V sázce je mistrovství světa, což je obrovské lákadlo pro všechny. Odpovída tomu enormní nasazení v každé činnosti, kterou děláme. Po této stránce určitě panuje spokojenost," komentoval nasazení hráčů na tomto kempu.

"Startovat v brance bude Lukáš Klimeš. Hrát nebude Ondra Kovařčík, Kodýtek, Kousal, Rychlovský, Kondelík, Kantner, Mašín a Galvas," prozradil dále k dnešnímu utkání. "Kapitán bude Červenka, asistenti budou Kempný a Tomášek," přidal ještě.

Dva zápasy proti Německu, dva proti Rakousku. Český tým z těchto zápasů vyšel se stoprocentní bilancí, nicméně Slovensko bude těžký soupeř. Po Linci to bude teprve druhé utkání na venkovní půdě, přičemž Slováci mají v přípravě respektu hodnou bilanci. Mimo jiné dvakrát porazili Švýcary se souhrnným skóre 8:3.

"Utkání proti Slovensku má vždy náboj, ale v uvozovkách jsou to pořád přípravné utkání na MS. Zkoušíme různé varianty složení formací a pilujeme náš systém hry. To je primárním cílem, s čím do těchto utkání jdeme," dodal k utkání.

Utkání proti Slovensku začne v 16:30 a bude možné ho sledovat živě na obrazovkách ČT sport či platformě ČT sport Plus.

Předpokládaná sestava na páteční utkání Slovensko vs Česko:

Klimeš (Málek)

Kempný, Zábranský
Krejčík, Špaček D.
Ticháček, Pyrochta
Ščotka, Šustr

Červenka, Špaček M., Kaše
Vrána, Tomášek, Chlapík
Lenc, Kovařčík M., Flek
Beránek, Filippi, Stránský

TÉMATA: A-tým