A-tým: Bude to boj o místo, ví Rulík. Nechceme chybovat

Nabité dny má za sebou i před sebou hlavní trenér reprezentace Radim Rulík. Jen co skončil přípravný zápas v Bratislavě, sednul si s hráči v kabině a osvětlil jim, co bude dál. Na pondělní tiskové konferenci se to dozvěděla i veřejnost.

"Po druhém zápase se Slováky jsme si v kabině sedli a vysvětlil jsem hráčům situaci," popisoval trenér. "Se všemi jsem pak v neděli mluvil telefonicky. Ta zpráva se pochopitelně neoznamovala lehce."

Do Brna na Betano Hockey Games přiletí i posily z NHL, kterých je dohromady deset. Zatím to na tomto počtu zůstane, trenérský štáb se totiž od úterka, kdy ve druhém největším městě republiky začne kemp, soustředí jen na poslední zastávku Euro Hockey Tour.

"NHL pochopitelně sledujeme i dál, nicméně hráči, o které bychom měli dál zájem, jsou na hraně postupu. Teď to ale nechceme řešit, čeká nás dost práce a rozhodování v Brně," potvrdil Rulík.

Ten také prozradil, jaké vytížení mohou hráči ze zámoří čekat. "Hráči z NHL na Betano Hockey Games určitě nedostanou všechny tři zápasy, spíše to budou dva."

Tématem bylo také povolání hráčů z týmů z extraligového finále. To skončilo v neděli v noci, a tak Rulík potvrdil, že je na toto rozhodnutí ještě brzo. Byť představu má.

"Jména úplně neprozradím. Musíme se s hráči spojit, chceme předejít jakýmkoliv špatným informacím. Během pondělka a úterka se s nimi dáme do kontaktu," uvedl. "Hráči se případně rozhodně nepřipojí hned v úterý, ale až v průběhu turnaje. Mohlo by se jednat o pět až šest hráčů, ale není to nic loženého."

Strhne se tak velký boj. "Počet míst je omezených, bude to velký boj. Hráči se musí ukázat v tom nejlepším světle," motivoval své svěřence lodivod týmu.

Toho po úspěšné sezoně, během níž prohrál jeho tým jen tři utkání z patnácti, čeká klíčové období. "Nervozita to asi úplně není, spíš pracovní vytížení. Je tam vyšší koncentrace. Opravdu chci, abychom minimalizovali jakékoliv pochybení," uzavřel.

TÉMATA: A-tým