A-tým: Reprezentaci v Brně doplní pět finalistů extraligy

Hlavní trenér reprezentace Radim Rulík v úterý potvrdil, že se k týmu, jenž se v Brně připravuje na Betano Hockey Games, připojí pětice hráčů, kteří hráli ve finálové sérii právě uplynulého ročníku extraligy.

K týmu se připojí Libor Hájek, Jan Košťálek a Lukáš Sedlák z HC Dynamo Pardubice a Tomáš Kundrátek s Danielem Voženílkem z HC Oceláři Třinec.

"Když jsem jel v pondělí z tiskové konference, spojili jsem se se všemi hráči, kterých se to týkalo. Já hovořil s útočníky, Marek Židlický s obránci. Byl jsem překvapený, že jsem se dovolal," usmál se na konto titulu slavící dvojice z Třince.

"Mluvil jsem s Danielem Voženílkem a Lukášem Sedlákem a měli obrovskou chuť, velmi mě to potěšilo. Už ve středu by tady měli být na tréninku," prozradil Rulík.

Trenér ale jedním dechem dodal, že pětice hráčů bude mít ze začátku upravený program. "Dáme jim ho takový, aby se se dali trochu dohromady. Přistoupíme k tomu citlivě, ale chtěli jsme, ať už jsou s kolektivem," vysvětlil.

Nominace národního týmu na Betano Hockey Games 2024:

Brankáři: Lukáš Dostál (Anaheim Ducks, NHL), Karel Vejmelka (Arizona Coyotes, NHL), Petr Mrázek (Chicago Blackhawks, NHL)

Obránci: Libor Zábranský (Porin Ässät, FIN), Jan Ščotka (HC KOMETA BRNO), Dominik Mašín (Ilves Tampere, FIN), Jakub Krejčík, Michal Kempný (oba HC Sparta Praha), David Špaček (Iowa Wild, AHL), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), Radko Gudas (Anaheim Ducks, NHL), Jan Rutta (San José Sharks, NHL), Libor Hájek, Jan Košťálek (oba HC DYNAMO PARDUBICE), Tomáš Kundrátek (HC Oceláři Třinec).

Útočníci: Roman Červenka (SC Rapperswil-Jona Lakers, SUI), Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Michael Špaček (HC Ambrì-Piotta, SUI), David Tomášek (Färjestad BK, SWE), Petr Kodýtek (Ilves Tampere, FIN), Jakub Flek (HC KOMETA BRNO), Jáchym Kondelík (Motor České Budějovice), Radan Lenc (HV 71, SWE), Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík (oba Mikkelin Jukurit, FIN), Matěj Stránský (HC Davos, SUI), Filip Chlapík, Pavel Kousal (oba HC Sparta Praha), Ondřej Kaše (HC Litvínov), Jakub Vrána (Springfield Thunderbirds, AHL), Filip Zadina (San José Sharks, NHL), Ondřej Palát, Tomáš Nosek (oba New Jersey Devils, NHL), Dominik Kubalík (Ottawa Senators, NHL), Radim Zohorna (Pittsburgh Penguins, NHL), Lukáš Sedlák (HC DYNAMO PARDUBICE), Daniel Voženílek (HC Oceláři Třinec).

Realizační tým pro Betano Hockey Games:

Generální manažer: Nedvěd Petr
Asistent generálního manažera: Havlát Martin
Manažer: Hnilička Milan
Hlavní trenér: Rulík Radim
Asistent trenéra: Židlický Marek
Asistent trenéra: Kalous Jiří
Asistent trenéra: Plekanec Tomáš
Trenér brankářů: Pavelec Ondřej
Videotrenér: Zelenka Jakub
Videotechnik: Havel Denis
Fyzioterapeut: Sakaláš Radovan
Kondiční trenér: Hamršmíd Michal
Doktor: Vyskočil Tomáš
Kustod: Šmíd Zdeněk
Kustod: Šulan Petr
Kustod: Havel Adam
Kustod: Kopecký Oldřich
Média manažer: Kalát Ondřej (kontaktní email: kalat@czehockey.cz, telefon: 601 589 161)

TÉMATA: A-tým