A-tým: Širší led? Zvykneme si, shodují se Vejmelka s Mrázkem

Trio gólmanů z NHL – Petr Mrázek, Lukáš Dostál a Karel Vejmelka – se ukáže na Betano Hockey Games. A s největší pravděpodobností také na světovém šampionátu v Praze. „Konkurence to je, ale musíme být parťáci,“ shodují se Karel Vejmelka s Petrem Mrázkem.

Oba gólmani za sebou mají dobrou sezonu. Petr Mrázek zářil v barvách trápícího se Chicaga, patřil k jeho nejlepším hráčům. Pravidelně držel v zápasech akcie Blackhawks vysoko, prostě opora. "Sezona byla podle představ. Letos jsem si užíval hokej jako dlouho ne. Základ bylo vždy zdraví, teď to vyšlo na jedničku. Snad to tak zůstane," řekl Mrázek po úterním tréninku.

To Vejmelka se musel na část sezony upozadit za skvěle chytajícím Connorem Ingramem, avšak, jak český gólman říká, situace se ke konci základní části vyrovnala.

"Nikdy jsem neměl nic jistého. Connor chytal ve velké pohodě, chytal výborně. Musel jsem si počkat na jeho slabší chvilku, pak jsme se střídali víc a víc," přikývnul.

Všichni tři gólmani si v Brně museli zvykat na větší led. Podle nich se ale o výraznou komplikaci nejedná.

"Je to zase něco nového. Trochu jsem byl překvapený, jak byl led široký. Ale za pár tréninků to nebude problém," usmál se Mrázek a Vejmelka souhlasil: "Je to změna, ale za chvíli už si zvykneme. Zase takový rozdíl to není."


Jakýkoliv rozdíl pak maže nadšení, s jakým oba do Česka přiletěli.

"Těším se hodně! Sezona byla podle představ, takže jsem se těšil na to, že ještě může pokračovat. Taky jsem se samozřejmě těšil na kluky. Doufám, že dokážeme něco, co si budeme všichni pamatovat. S dobrou partou dokážeme cokoliv," burcoval Mrázek. "Je to výjimečné. Těším se na skvělou atmosféru," těšil se Vejmelka brněnské fanoušky.

Otazníkem samozřejmě zůstává, kdo se v Praze postaví do brány jako jednička. Ani jeden ze zpovídaných se však nechtěl pouštět do spekulací.

"Ondra Pavelec za námi byl v Chicagu, probírali jsme všechny možné scénáře. Nějaký plán nebo cokoliv necháme na trenérech," uvedl Mrázek. Kolega z Arizony ještě doplnil, že ví, že se vše dozví v praví čas: "Role budou jasně dané dopředu."

Jasné je, že trenéři nemohou vybrat špatně. Všichni tři za sebou mají skvělé sezony a jsou připraveni týmu pomoct. Byť třeba z lavičky.

"Konkurence tu je, ale musíme být parťáci a pomáhat si. Být malý tým ve velkém týmu," podotknul Vejmelka.

A Mrázek měl stejný pohled. "Konkurence je důležitá a zdravá, speciálně u brankářů. Všichni si to ale užijeme, uděláme si mezi sebou pohodu, aby to fungovalo. Každý musí být připraven a každý toho, kdo chytá, musí podpořit," zakončil.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Český hokej (@ceskyhokej.cz)

TÉMATA: A-tým