A-tým: Praha je sen, hlásí Palát. Lajna s parťáky z NHL by mu sedla

Ondřej Palát se z role zářícího mladíka z Tampy Bay přesunul do pozice mentora v New Jersey. A dost možná dostane podobnou roli i na blížícím se světovém šampionátu. Klíčová bude příprava v rámci Betano Hockey Games, kde by mohl vést lajnu útočníků z NHL.

První dojmy měl po úterním tréninku jen pozitivní.  "Je to super. První trénink byl hodně systémový, mělo to tempo, ideál," usmíval se před novináři.

Stejně jako zbytek Čechů z NHL, co dorazil do Prahy, se nemohl nabažit češtiny a české kabiny. "Je to super. Moc rád se zase vidím s kamarády, navíc jak je nás tu víc, si dělám i nové," popisoval.

I přes to je ale možné, že vzniká kompletní útok ze zámoří. Na prvním tréninku se totiž Palát proháněl na ledě s Tomášem Noskem a Dominikem Kubalíkem. "Bylo to super, jsou to dva kvalitní hráči, navíc jsme s Tomášem Noskem hráli poslední dobou spolu. S Kubaldou jsme taky párkrát hráli," podotknul. "Klidně bych si s nimi zahrál. Teprve se to dozvíme, ale proč ne."

Pokud by spolupráce klapala v Brně, mohla by pokračovat i v Praze, dějišti letošního světového šampionátu.

"Je sen každého hráče hrát na domácím mistrovství světa. Taky budu muset asi sehnat spoustu lístků," usmál se zkušený útočník a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu.

Působivé renomé a solidní sezona ale podle trenéra Radima Rulíka nezaručuje nominaci na mistrovství. A podle Paláta by to přesně tak mělo být. "Konkurence je zdravá. Makáme a bojujeme o místo," nedělal rozdíly.

Přípravu na šampionát ale nepodcenil, naopak!

"Zůstali jsme s rodinou v New Jersey, s Tomem Noskem a našim kondičním trenérem jsme pak skočili na led, abychom neztratili kondici," uzavřel.

TÉMATA: A-tým