A-tým: Přesilovku musíme zlepšit. Další změny v sestavě si nechám projít hlavou, říká Rulík

První odpolední zápas čekal na národní tým ve středu a sehrál jej proti Dánsku. V něm sice svěřenci Radima Rulíka nedokázali využít dlouhou početní výhodu pět na tři, ve výsledném součtu je to ale mrzet nemusí. Hlavní trenér má však tuhle myšlenku v hlavě a dle jeho slov se musí tým v této sféře zlepšit.

Jak hodnotíte duel proti Dánům?
„Byl to těžký zápas. Velmi špatně jsme sehráli přesilovou hru pět na tři. Kdyby to byl kvalitnější soupeř, tak nás to klidně mohlo stát i výsledek. Musíme tu sestavu pro přesilovku trochu pozměnit. Na druhou stranu musím říct, že během Euro Hockey Tour jsme takhle dlouho pět na tři nehráli, tam možná tak dvacet vteřin. Ale na to se určitě nechci vymlouvat, bylo to opravdu zahrané špatně.”

Jak důležitý byl vyrovnávací gól v závěru první periody?
„Byl velmi důležitý. Celkově nám v té první třetině moc nešly nohy. Dáni byli mnohem výraznější a hlavně u všeho včas. Nebylo to pro nás vůbec jednoduché. Ale jak jsem říkal, ta vyrovnávací trefa nás směrem do druhé části hodně nakopla.”

Soupeř pak vlastně něco podobného zopakoval po druhé dvacetiminutovce... 
„Přesně tak. Extrémně do toho kopli, šli si za tím vyrovnáním. Nám se nedařilo rychle prostřídávat a vracet se do defenzivních pozic, pramenil z toho také gól na 3:3. Hráči pak ale ukázali, že si za tím výsledkem šli víc a jako velmi důležitou vnímám naši rychlou odpověď v podání Tomáše Kundrátka.”

Druhá polovina třetího dějství byla na góly hodně plodná. Jak se to stalo? 
„Soupeř to musel otevřít, obrana byla více odstoupená a nám se tvořily šance na brejky. Jsem rád, že se nám je podařilo využít v náš prospěch.”

Dánsko není úplně oblíbený soupeř pro národní tým, těší ta výhra o to víc?
„Určitě. Není to pro nás soupeř, který by nám úplně vyhovoval. Severské mužstvo, které hraje podobný styl jako například Švédsko. V minulosti s nimi český tým zažil duely, kdy měl i 50 střel, ale remizovalo se.”

Je pro vás pozitivní, že dokážete otočit nepříznivý vývoj zápasů? 
„Jsme za to rádi. Je to asi také dané soupeři, které jsme zatím střetli. Některým klukům chyběl nějaký ten zápis v kanadském bodování, tak jim to určitě zlepšilo sebevědomí a je to pro jejich další výkony jedině pozitivní.”

Hned dvě české trefy padly po dobré cloně na brankovém prostoru. Jak vás tento faktor těší?
„Máte pravdu. Je to něco, na čem jsme pracovali a jsem rád, že za to sklízíme ovoce. Vlastně ta poslední trefa zprvu nebyla uznána, ale my měli hned echo, že se jednalo o regulérní branku. I proto jsme nakonec sáhli po výzvě.”

Jak povzbudivé pro vás je, že to odšpuntoval Dominik Kubalík? 
„Tak povzbudivé to je především pro něj (smích). Dominik je střelec, je to hráč, který týmu pomáhá především v zakončení. Věřím, že mu to hodně ulevilo. Není to ale jenom o něm.”

Proběhnou i jiné změny v sestavě krom zmiňovaného přeskládání přesilovek?
„Víme, že ne všechno nám úplně funguje, ale to si musíme nechat projít hlavou s celým trenérským štábem.”

Jak ze své pozice vnímáte skvělou atmosféru z tribun? 
„Je to skvělé, na druhou stranu člověk je pak tím výsledkem nechce zklamat. Ve sportu to je někdy složitější, a to naplánované vám ne vždy vyjde.”

TÉMATA: A-tým TOP obsah