A-tým: Nečas na MS? Během dneška budeme vědět, doufá Petr Nedvěd

Carolina s Martinem Nečasem ztratila vedení s New York Rangers ve třetí třetině, a končí tak těsně před branami finále Východní konference. Pro české barvy to však znamená možnou posilu pro probíhající světový šampionát v Praze.

Tři volná místa na sestavě národního týmu mohou ještě doplnit hráči ze zámoří.

Prvním z nich by mohl být útočník týmu Carolina Hurricanes Martin Nečas, jenž v nočním utkání s New York Rangers vypadl z bojů o Stanley Cup.

V základní části NHL nastřádal v 77 zápasech 53 kanadských bodů za 24 gólů a 29 asistencí. V jedenácti duelech play off navíc přidal další čtyři zásahy a pět přihrávek na gól. 

„S Martinem jsem mluvil několikrát v průběhu sezony a vždy mi řekl, že pokud jeho tým vypadne z play off, rád do Prahy na mistroství světa přijede. Nyní musí v klubu absolvovat ještě zdravotní a výstupní testy. Jsme domluveni, že si budeme dnes odpoledne volat a řekneme si, jak na tom je. Věřím tedy, že ještě během dneška budeme vědět, jestli a případně kdy se k našemu týmu připojí,“ prozradil generální manažer české reprezentace Petr Nedvěd.

„Mají to v rukách manažeři, jsou ve spojení s Martinem. Musíme samozřejmě počkat, jak dopadnou výstupní pohovory a výstupní testy. Co víme, Martin se velmi těší a velmi rád by přijel,“ přidal asistent trenéra Jiří Kalous po ranním tréninku před duelem s Rakouskem. 

foto: Reuters

TÉMATA: A-tým TOP obsah