A-tým: Z atmosféry jsem měl husí kůži, říká Nečas. Je připraven nastoupit!

Dopoledne přílet do Prahy, z letiště rovnou do O2 areny. Pak se Martin Nečas pozdravil se spoluhráči, kteří byli v šatně či došli z ranního tréninku. A potom honem na rozhovor. Kolem útočníka Caroliny je teď hodně živo. Možná tak moc, že ani nevnímá časový posun.

"Jo, je to celé takové narychlo," usmál se v sobotu kolem oběda před velkým hloučkem novinářů.

Jak sám útočník dodal, v klubu o všem věděli a vše inicioval sám. "Výstupní prohlídku jsem měl hned po utkání," popisoval. "Chtěl jsem to mít všechno hotové co nejrychleji, protože vím, jak je to tady na těsno s termíny zápasů a podobně. Hned odpoledne po vypadnutí jsem vyrazil do Prahy."

Do Česka prostě mermomocí chtěl, neodradila ho ani končící smlouva.

"Je to sen každého českého hráče, srdeční záležitost," řekl k pražskému mistrovství. "Jako hráč samozřejmě chcete vyhrát Stanley Cup, ale jakmile jsme vypadli, moje myšlenky se okamžitě přehodily na Prahu. Jsem rád, že se mi podařilo přijet co nejdřív."

Stejně jako doteď, ani v den zápasu nechce ztrácet čas. Dlouhá cesta, časový posun, nic z toho ho neodradí od toho, aby nastoupil hned v sobotu večer proti Velké Británii.

"Jsem připravený," potvrdil. "Ještě se domluvíme s trenéry, ale nepřijel jsem odpočívat, bude nejlepší do toho skočit hned." A pozice? "Tohle ještě úplně nevím. Uvidíme večer."

Jelikož prošel v Carolině výstupní prohlídkou, je jasné, že žádný větší zdravotní problém nemá. "Tohle bereme jako bernou minci," dodal v pátek večer generální manažer Petr Nedvěd.

"Nějaké šrámy mám, ale nechám si to pro sebe. Není to nic, co by mi bránilo hrát," potvrdil i sám Nečas.

Navíc ho požene vidina neskutečné kulisy, která panuje každé utkání. "Sledoval jsem každý zápas. Až na poslední, kdy to nebylo moc kdy stihnout. Fanoušci kluky hnali dopředu, měl jsem z toho husí kůži," usmál se na závěr.

TÉMATA: A-tým TOP obsah