A-tým: Unavený jsem byl fakt hodně, odfrkl si Nečas. Co dres pro Pastu?

Konec v play off, výstupní prohlídka, přelet do Evropy a hned zápas. Dny skoro bez spánku má za sebou Martin Nečas. Dohromady se snažil dát osobitým způsobem - hned naskočil do zápasu proti Velké Británii. "Byl jsem dost zatavený," ulevil si po vítězném utkání.

Náročné play off, hektická cesta, první zápas. Jak se cítíte?

"Po výhře celkem dobře. Individuálně jsem se tolik dobře necítil, což jsem ale čekal. Chtěl jsem únavu trochu rozjezdit a být připravený na další zápasy."

Hned od začátku vás byl plný led. Tudíž jste únavu úspěšně rozjezdil?

"Po první třetině jsem byl dost zatavený. (úsměv) Pak jsem tolik energie neměl. Ale bereme výhru. Byl to trochu lehčí soupeř, což může paradoxně někdy značit těžší zápas. Teď už se ale těšíme na Kanadu."

Takže neděli prospíte?

"Těším se do postele. Za poslední dva dny jsem spal nějaké tři nebo čtyři hodiny. Takže to chce dospat. Usnul bych tady na místě na lusknutí prstu. Na hotel to naštěstí nemáme daleko a jsme v soukromí."

Několikrát jste se objevil na oslabení. Čím to?

"Dřív jsem to hrával. Trenéři se mě zeptali, jestli si to chci zkusit, s čímž nemám problém."

Byla velká změna přejít na větší led?

"Pro mě osobně to bylo těžší než play off NHL. Kdybych se takto cítil v play off a hrál, jak jsem hrál, myslím, že bych se na led ani moc nedostal. Určitě je to jiný hokej. Zvlášť proti Britům, kteří jen brání. Zápas s Kanadou bude zase úplně jiný."

O atmosféře jste mluvil hned po příletu. Jaká byla na vlastní kůži?

"Bylo to skvělý! Kvůli únavě jsem to možná tolik neprožíval, o to víc si to podle mě užiju proti Kanadě a potom ve čtvrtfinále. Fanoušci jsou opravdu neskuteční. Tahle příležitost se může naskytnout jednou za kariéru."

Jak se vám hrálo s Ondřejem Palátem a Davidem Tomáškem?

"V první třetině jsme měli pár šancí, ale neproměnili jsme to. První zápas se dá jen těžko hodnotit. Oba dva jsou to ale dobří hráči, musí nám to sednout."

Nastoupil jste s číslem 98. Co stálo za výběrem čísla?

"Tu schovám pro jednoho hráče, jestli ho znáte. Kdyby dojel, má ji přichystanou. Dostane přednost, je to náš nejlepší hráč."

TÉMATA: A-tým TOP obsah