Pavel Zacha a jeho první rozhovor po příletu: Atmosféra? Jedna z nejlepších na světě!

Pavel Zacha přiletěl společně s Davidem Pastrňákem v pondělí a stejně jako jeho kumpán, i on hned plnil mediální povinnosti. „Udělám cokoliv pro to, abych pomohl týmu,“ řekl odhodlaně.

Do Prahy Zacha přiletěl po životní sezoně. Ještě nikdy nezískal v základní části NHL více bodů, zazářil díky 21 brankám a 38 nahrávkám a stal se nedílnou součástí sestavy Bostonu Bruins.

"Celou sezonu jsem se cítil dobře, za to jsem rád. Udělám cokoliv pro to, abych jakkoliv pomohl týmu," řekl před davem novinářů. "Zatím se klukům daří, snad jim pomůžu. Chci ale samozřejmě pokračovat ve formě, kterou jsem v sezoně nabral. Už se těším, až to začne."


Menším problémem by pro Zachu i Pastrňáka mohl být větší led. Velmi rychle se musí popasovat nejen s časovým posunem, ale také s tím, že přechází na větší plochu. "Dlouho jsem na velkém hřišti nehrál. Ale oba severoamerické týmy si na to musely zvyknout, nebude to nevýhoda," nedělal z toho velkou vědu.

Vědu budou trenéři řešit s tím, kam půjde Zacha v sestavě. Předpokládá se, že zůstane po boku Pastrňáka, což by sám rodák z Brna uvítal.

"Bylo by to super. Ale když jsem viděl tým, který tu je, tak je to jméno po jméně výborný hokejista. Hrát můžu s kýmkoliv. S Davidem jsme hráli skoro dvě sezony dohromady, to by mohl být pozitivní faktor," přemítal. "Je to jeden z nejlepších hráčů NHL, takže je celkem jednoduché s ním hrát. Je výborný v tom, že ví, kde má být. Když vzájemně víme, kde jsme, tak to pomůže rychlejšímu rozhodování."

Rychlost je to správné slovo. Není na co čekat, hned zítra čeká tým utkání proti Kanadě, které může rozhodnout o tom, kdo ovládne skupinu. Právě tohle je dle Zachy věc, která může celé reprezentaci jen pomoct.

"Bude výzva do toho nejen hned skočit, ale také rovnou proti dobrému týmu, což nás může připravit na zápasy, které budou následovat," přikývnul.

Dopředu požene oba "nováčky" vyprodaná O2 arena. Atmosféra se stala slovem, které je hojně skloňováno. Hráči, kteří turnaj začali, říkají, že to neomrzí, ti noví se toho zase nemohou dočkat.

"Viděl jsem nějaká videa, nějaká mi ukazoval i Pasta. Je tu jedna z nejlepších atmosfér na světě. Je to trochu něco jiného než v NHL. Těším se, až to zítra poprvé uvidím naživo," usmál se sedmadvacetiletý útočník.

Na soupisce je hodně kluků, se kterými jsem hrál. Těším se, až pokecáme.

Ten se také těší na to, až uvidí staré známé. Potká se totiž s někdejšími spoluhráči z juniorských reprezentací. "Byla to jedna z věcí, kterou jsem udělal jako první, když jsme vypadli. Mrknul jsem se na soupisku a viděl jsem hodně hráčů, se kterými jsem hrál. Ještě dneska spolu pokecáme, budeme spolu v kabině, moc se na to těším, bude to super," dodal.

Pavel Zacha si pochvaloval přístup realizačního týmu. "Jedna z věcí, která pro mě byla důležitá, byla komunikace," popisoval své rozhodnutí. "Když za vámi přiletí trenér a manažer reprezentace s tím, že o vás stojí, je to důležité. To, že se to koná doma, je jen dalším pozitivním faktorem."

TÉMATA: A-tým TOP obsah