A-tým: Jsou podobní Kanadě, říká Plekanec o USA. Máme důvod si věřit!

Roky za oceánem hrál, dobře ví, co proti severoamerickým celkům čekat. Tomáš Plekanec, asistent trenéra, čeká proti Spojeným státům ve čtvrtfinále velmi podobný duel jako proti Kanadě. „Snad to dobře dopadne,“ doufá.

O tom, s kým se Česko v klíčovém duelu celého šampionátu potká, se dlouho nevědělo. Nakonec to padlo na Spojené státy, v poslední době tradičního soupeře ve čtvrtfinále.

"Dopadlo to, jak to dopadlo. My jsme nad tím moc nepřemýšleli, prostě na nás někdo vyšel. Připravíme se na to, snad to dobře dopadne," doufá Plekanec.

Příprava se podle něj může odrážet zejména od zápasu s Kanadou. Někdejší vynikající centr si totiž myslím, že oba severoamerické celky hrají velmi podobně. "Bude to rychlý zápas. Rychle otáčejí puky, dobře bruslí a hrají dobře ve svém systému," jmenuje hlavní přednosti čtvrtečního soupeře.

Jeden z dílčích cílů rozhodně bude prosadit se ve hře pět na pět. To se totiž ve skupinové fázi proti třem silným soupeřům nepovedlo.

"To je sice pravda, ale hrajeme dobře," myslí si. Kde tedy najít klíč k prolomení tohoto nezdaru? "Je potřeba více chodit do brány, motat se kolem ní. Ale i v tomto jsme se zlepšili, chce to i trochu štěstí."

Musíme více chodit před bránu. Ale zlepšujeme se v tom, chce to i kus štěstí.

Možná pomůže i změna v sestavě. Na středečním tréninku totiž vypadaly lajny zase o trochu jinak. "Uvidíme, jak to bude vypadat. Nechceme to úplně rozsekat, je tam spousta dobrých věcí. Nějaké malé změny tam ale jsou," prozrazuje.

K tomu dopilovat maličkosti, ale třeba i hru v oslabení. "Je potřeba dobře reagovat na soupeře. Všichni o všech všechno ví, video má každý," přidává další aspekt. "Naše chyby jsme pochopitelně našli, klukům je ukážeme a probereme si to."

V žádném případě však své svěřence nechce Plekanec stavět do role outsidera či snižovat očekávání. Na celém českém týmu jde vidět, jak zdravě sebevědomý je.

"Máme důvod si věřit. Máme velice dobrý tým, předvedli jsme velmi dobré výkony. Víme, že můžeme odehrát dobré zápasy proti dobrým týmům," burcuje na závěr.

TÉMATA: A-tým TOP obsah